3x het beste van Maastricht

Een bruisende stad vol leven

Claudia Conte

Het koude winterweer ligt eindelijk achter ons. Geen beter moment om een dagtrip te plannen! Onze tip: Maastricht.

In deze bruisende stad net over de grens valt zoveel te beleven dat je aan een dag haast niet genoeg hebt. Met deze 3 tips kan je je dagtrip alvast goed inzetten:

1. Lekkernijen troef

Maastricht is dé plek bij uitstek om te genieten van lekkere ijsjes, snoep, donuts, wafels, frozen yoghurt, cupcakes en andere zoetigheden. Bij Jamin vind je tal van buitenlands snoep, candy surprise-boxen en XXL-snoep. Ideaal om jezelf te verwennen, maar ook als origineel cadeau. Je kan er bovendien je eigen Sundae-ijs volledig samenstellen: kies een ijsbasis, noem enkele toppings en bam! In enkele seconden heb je een ijsje gemaakt dat helemaal naar jouw eigen smaak is.

Monkey Coffee is een must als je naar Maastricht gaat. Ze noemen zichzelf niet onterecht "de lekkerste donutshop van Nederland". Met hun uitgebreid assortiment aan donuts, waaronder de smaken: oreo, pistache, kinder bueno, red velvet cheesecake, cookie monster, nutella, perzik, etc., is het haast onmogelijk om niets te vinden dat je smaakt.

Als je een froyo-fanaat bent is Frozz the place to be. Hun frozen yoghurts bevatten slechts 100-120 kcal per 100 gram, afhankelijk van de smaak die je kiest. Een dessertje om je niet schuldig bij te voelen dus.

 

2. Maaswandeling

Uiteraard mag je een wandeling langs de Maas niet overslaan als je in Maastricht vertoeft. Je kan ervoor kiezen om de Maas te verkennen langs de Sint Servaasbrug, of als je een fervente wandelaar bent, een meer uitgebreidere wandeling uit te stippelen. Op het internet vind je tal van wandelroutes die je de verschillende charmante wijken en andere bezienswaardigheden in de stad laten ontdekken. Kijk zeker eens op de websites: www.vvvmaastricht.nl en www.zichtopmaastricht.nl.

 

3.  Heiligdom voor boekliefhebbers

Boekliefhebbers beleven een hoogdag met een bezoekje aan Dominicanen, een boekhandel gevestigd in een 700-jaar oude kerk in het midden van het centrum. Deze prachtige boekhandel werd door The Guardian uitgeroepen tot "the fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven". Niet zo’n boekenwurm? Helemaal achterin kan je genieten van een lekkere cappuccino en een stukje cheesecake.

 

Nog meer tips? Met je European Youth Card bezoek je Maastricht met korting. Ontdek het hier. Veel plezier!