Aquarel op je lijf

Kunstenaar Ondrash maakt waanzinnige aquareltatoeages

Eva

Foto’s voor Aquarel op je lijf

Ondrash is met zijn unieke tatoeagestijl in geen tijd wereldberoemd geworden.

  • Ondrash tattoobooth
Google maps
location

Elk jaar opnieuw ontdek je tijdens de zomermaanden hoeveel mensen eigenlijk een tatoeage hebben. De vreemdste creaties komen van onder korte rokjes of onthullende marcellekes tevoorschijn. Tatoeages zijn vaak lelijk, waardoor mensen ze meteen in het vakje "marginaal" onderbrengen. Maar tattoos kunnen ook heel mooi zijn en soms, heel soms, zijn ze zelfs heuse kunstwerkjes.

Een van de meest uitzonderlijke tattoo-artiesten die rondloopt, vinden we in het petieterige dorpje Znojmo in Tsjechië. In zijn kleine tattoobooth komen mensen soms enkel binnengelopen voor een koffie en een babbeltje. Zijn bureau ziet er dan ook niet uit als de doorsnee tattoobooth. Bij Ondrash is het warm, gezellig, chaotisch en je hebt er het gevoel dat je thuiskomt.

Het pittoreske Znojmo

Creativo

Ondřej Konupčík is altijd al een creatieveling geweest. Hij behaalde een diploma in multimedia en (fashion) design en studeerde ervoor houtbewerking. Hij tatoeëerde jarenlang enkel tijdens het weekend, omdat hij gedurende de week naar school ging. Ongeveer drie jaar geleden begon hij fulltime de mooiste aquarelcreaties op mensen te inkten.

Zijn stijl van tatoeëren is behoorlijk uniek en het is dan ook niet verwonderlijk dat Ondrash tot halverwege 2015 volledig volgeboekt is. Als je weet dat hij maar één klant per dag ontvangt, begrijp je al helemaal waarom het zo moeilijk is om een afspraak met hem vast te krijgen.

Unieke ervaring

Wie lucky genoeg is om Ondrash te strikken - en wie er een tripje naar Tsjechië voor over heeft - mag een uitzonderlijke ervaring verwachten. Ondrash en zijn assistente spreken bitter weinig Engels waardoor Google Translate regelmatig naar boven wordt gehaald om een conversatie mogelijk te maken.

Ondrash ontvangt zijn internationale bezoekers superhartelijk en laat hen uitgebreid vertellen over hun leven, hun passies, hun angsten en hun liefdes. Tattoo-artiest slash psycholoog spelen? 't Zal wel zijn. Daarna trekt hij zich terug om een schets te maken die gebaseerd is op het persoonlijke verhaal van elk van zijn klanten. Soms wacht je een halfuur, soms meer dan een uur tot hij je zijn schets voorschotelt.

Heet van de naald

Na samen te overleggen en de details van het ontwerp te bespreken, begint de échte beproeving: de hete naald tegen je huid verdragen. Ondrash' tattoos zijn uitzonderlijk gedetailleerd. Het duurt dan ook een tijdje om ze te plaatsen. Houd je het echt niet uit van de pijn? Dan zorgt hij ervoor dat je de dag erna opnieuw kan langskomen om de tatoeage mooi af te werken.

Ondrash blijkt een bijzonder sympathieke gast te zijn die graag ideeën en visies uitwisselt. Zelf vindt hij de ontmoetingen met zijn klanten één van de leukste aspecten van zijn werk. In dit filmpje gluur je binnen in zijn werkplaats en volg je het hele tattooproces. Onze afspraak is alvast gemaakt!

Ben je ook volledig onder de indruk van Ondrash zijn werk? Check hieronder de video waarin hij een waanzinnige tattoo plaatst.