Budgetvriendelijk op reis met EYCA

How to: goedkoop reizen

Inge

Krijg je die wanderlust maar niet getemd, tot groot ongenoegen van je spaarrekening? Keer die wrevel de rug toe en maak van budgetreizen jouw expertise. Wij weten dé manier om die droom tot realiteit om te toveren. 

Drie woorden: European Youth Card

Qué?

De European Youth Card. Een klein kaartje, maar met énorm (60.000 ongeveer) veel voordelen en kortingen in heel Europa. Noot aan jezelf: zet die kaart alvast bovenaan je baggage-checklist. Speel het slim en bespaar zo een stevig bedrag op je vakantietrip. Wij tonen alvast hoe.

Stap 1: Neem je research serieus

Living on the edge is een prima mantra om de dag te starten. Maar wil je wat van budget afpitsen, dan is wat planning het beste middel. Waarom je bestemming niet kiezen aan de hand van je budget? Het duurste hotel in hartje Londen is geen garantie voor de leukste trip ooit.

Nog geen idee waar naartoe? Doe de test.

Stap 2: Speur naar goede deals

Voor je het vliegtuig opstapt, installeer je een moment achter je pc. Zoek uit bij welke musea, koffiebars of toeristische attracties je een korting op de kop kan tikken en wees zeker niet verlegen om die EYCA-kaart boven te halen.

Denk ook aan vervoer: maak je een mini-roadtip doorheen Kroatië, dan scoor je een flinke korting met Europcar. Verkies je de trein (bijvoorbeeld Croatian Railways), dan kan je ook voor een flinke cent minder de rails op.

Meer voordelen in Kroatië? Hierzo.

Stap 3: Hou je kaart in de aanslag

Tot slot: vergeet je kaart ook niet werkelijk te gebruiken (obviously). Zorg dat je hem altijd op zak hebt en toon hem. Ook al zie je niet meteen een vermelding: "een nee heb je, een ja kun je krijgen". On y va!

Ontdek meer kortingen met je European Youth Card.