De handigste websites en apps in het buitenland

10 om te downloaden

Eva Inge

Nooit meer verdwalen, overslapen of rookie mistakes begaan met deze apps.

Niet dat we het je aanraden om voortdurend op dat kleine schermpje te staren, maar deze websites en apps komen wel erg van pas tijdens je buitenlandavontuur.

1. Jet Lag Rooster

Reis je richting andere tijdzones? Die onvermijdelijke jetlag is de prijs die je betaalt. Maar Jet Lag Rooster maakt het je wel makkelijker met een uitgestippeld slaapplan, zodat je makkelijk en snel went aan de plaatselijke tijd.

2. Spotted by locals

Om een plek écht te leren kennen, verlaat je de platgetreden (lees: toeristische) paden. Spotted by locals verklapt jou de leukste, verborgen plekjes getipt door - jawel - locals.

3. Valuta omrekenen

Geld op zak hebben is uiteraard een must, en liefst in de juiste munteenheid. Deze currency converter app voor Google Play is welgekomen, kwestie van te weten dat je bij het betalen van 1000 peso's niet bankroet bent.

4. Perfect World Clock

Een klassieker, maar daarom niet minder onmisbaar. Dankzij deze wereldklok weet je perfect wanneer het lunch-, speel- of slaaptijd is op alle uithoeken van de aardbol.

5. MAPS.ME

Het noorden kwijt en no wifi to be found? Dat hoeft geen worst case scenario te zijn met MAPS.ME. Je kan offline kaarten van steden en landen downloaden en op die manier nooit meer verdwalen. Superhandig.

6. Skyscanner

Je vliegtuigticket is een stevige hap uit je budget. Maar je kan het wel slim spelen. Skyskanner scant de goedkoopste vluchten naar jouw bestemming. Meer centjes voor fijne dingen!

7. Quizlet

Onvoldoende tijd gehad om je voor te bereiden op je periode in het buitenland? Geen zorgen, met Quizlet leer je jezelf van alles ter plaatse bij. Test je kennis over het land, de taal, de cultuur... of gebruik de app gewoon om doodse momenten door te komen.

8. Lapse It

Leuke en onvergetelijke momenten op beeld vastleggen, is een must. Met Lapse It maak je makkelijk de coolste time-lapse video's zodat je ook thuis nog kan nagenieten van je avontuur.

9. Triposo

Een compacte, offline reisgids die je doorheen je land of stad leidt? Weinig apps zijn zo simpel en geniaal als Triposo. En bovendien volledig gratis. Downloaden, die handel!

10. Wi-Fi Finder

De hatelijkste zoektocht is ongetwijfeld die naar een plek met een goede wifiverbinding. Installeer Wi-Fi Finder op je (Apple-)toestel en je hoeft nooit meer gefrustreerd met je gsm in de lucht rond te dwalen.