Drie dromerige roadtrips in Europa

Kroatië, Italië en Frankrijk

Eva

In een tijd waar een GAS-boete voor het eten van een belegd broodje meer kost dan een vliegticket naar één of andere zonnige bestemming, vergeten we vaak dat reizen met de auto ook heerlijk kan zijn.

Zeker als je van plan bent om deze zomer één van deze roadtrips te ondernemen. Niets zo leuk als urenlang met je beste vrienden opeengepakt zitten in een sardienenblik. Zwetend, oncomfortabel, meezingend met de foutste hitjes, snakkend naar ongeplooide knieën.

Kroatië: verborgen parel

Te onbekend en onbemind? Sowieso Kroatië. Onterecht trouwens, want Kroatië heeft heel wat moois in petto. Niet enkel een spectaculaire kustlijn of paradijselijke eilanden, maar ook heel wat nationale parken. Must see op je roadtrip door Kroatië: Zadar, Plitvice, Paklenica, KornatiKrka, Sibenik, Split, Hvar, Dubrovnik ... Een geweldig fijn land om door te rijden, al is airco in de auto geen overbodige luxe bij dertig graden en meer.

Italië: Amalfi, baby

De route langs de Amalfikust is misschien wel de populairste roadtrip in Europa. Een béétje misselijkmakend, héél hard de moeite waard. Wissel af en toe van chauffeur zodat iedereen de kans krijgt om te genieten van het uitzicht op het oneindige blauw van La Méditerranée. Twee ogen op de weg is absoluut de boodschap, want de wegen zijn smal en kronkelig. Verplichte tussenstops tijdens deze trip: Salerno, Ravello, Amalfi, Positano ... Ge-nie-ten.

Frankrijk: als God in 't Zuiden

In één ruk naar Avignon rijden om vervolgens de Luberon te verkennen? Check. Daarna doorkruis je Parc Naturel Régional du Verdon en waan je je in de hemel. Zet ook Route des Crêtes -een klein stukje weg tussen Cassis en La Ciotat- op de planning voor een optimaal 'God in Frankrijk'-gevoel. Deze roadtrip valt nog uit te breiden richting Cannes of Nice. En wie echt veel tijd heeft deze zomer, rijdt simpelweg de grens met Italië over voor nóg meer jaw-dropping vergezichten.

Op zoek naar handige websites om je roadtrip te plannen? Roadtrippers helpt je letterlijk op weg en ook ViaMichelin komt goed van pas.