Drie zalige vakantietips vanuit Schiphol Amsterdam

BILL tipt

Pieter

Ben je het nieuwe jaar in België nu al een beetje beu? Of wil je op een tropisch strand bekomen van de blok? Rep je dan als de bliksem naar Schiphol. Vanuit pakweg Antwerpen sta je met de trein namelijk al in minder dan een uur op de Nederlandse landingsbaan, klaar om het luchtruim onveilig te maken.

 

Citytrippen tot net voor je opstijgt 

De grootste luchthaven van Nederland is vanuit ons land makkelijk per trein te bereiken, al kan je er natuurlijk ook je auto parkeren. Ideaal dus om een verre vliegreis te combineren met een snelle citytrip in Amsterdam, tot net voor je opstijgt. Wel opletten dat je niet blijft plakken in de beroemde (of beruchte) Walletjes, natuurlijk. 

Massage terwijl je wacht

Vanuit Nederland kan je vervolgens vlot naar meer dan tweehonderd landen vliegen. Het loont zeker de moeite om daarvoor naar Schiphol af te zakken, want bepaalde bestemmingen zijn vanuit België minder snel, minder vaak of zelfs helemaal niet te bereiken. 

Bovendien valt er vanalles te beleven: je kan er shoppen in meer dan honderd winkels, een bezoekje brengen aan de bibliotheek of zelfs genieten van een deugddoende massage. De luchthaven werd in 2012 dan ook niet voor niets verkozen tot de beste ter wereld.

BILL presenteert: drie droombestemmingen vanuit Schiphol

1. Naar IJsland: een bezoekje aan de Eyjafjallajökull

Vanuit Schiphol vlieg je in iets meer dan drie uur het hele jaar door naar IJsland. Reykjavik ontpopte zich de laatste jaren tot zo ongeveer het "Berlijn van over het water, met tal van hippe koffiebars, vintageshops en exclusieve platenzaken. Wanneer je genoeg hebt van het stadsleven, spring je gewoon in je huurjeep en trek je de adembenemende natuur in. Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de beroemdste inwoner van het land (move over, Björk): de stoute vulkaan Eyjafjallajökull. Je weet wel, die pruttelende berg die in 2010 eventjes heel Europa deed bibberen, toen hij met een vulkanische aswolk het luchtverkeer wist plat te leggen. 

2. Naar Zuid-Afrika: zef side, motherf*ckers

Is het IJslandse klimaat je een beetje te kil? Dan vormt Zuid-Afrika een prachtig alternatief. Je vlucht duurt vanuit Schiphol een dikke elf uur, maar wat ons betreft is de reis zeker de moeite waard. Naast de onophoudend stralende zon, is het namelijk mooi meegenomen dat je er je pina colada's gewoon (bijna) in het Nederlands kan bestellen. Het Afrikaans heeft namelijk heel wat weg van onze taal. Onze tip: benut je tijd in de lucht nuttig, en neem je iPod mee voor een spoedcursus Afrikaans van Die Antwoord

3. Naar Berlijn: het hipsterparadijs van Europa

We zeiden eerder dat Reykjavik stillaan uitgroeit tot het 'nieuwe' Berlijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat de oude Duitse hoofdstad afschreven is. Vanuit Schiphol sta je in minder dan anderhalf uur op Duits grondgebied. Berlijn is en blijft het hipsterparadijs van het Europese vasteland, of je nu komt om te shoppen, te dansen of om aan sightseeing te doen.