Geld verdienen in de zon

Tips om te werken in het buitenland

Carmen

Nu al een zomerblues, maar geen geld om je volgende vakantie te plannen? Geen nood, wij tonen hoe je reizen en geld verdienen, combineert.

Ook jij!

Campings en hotels in Frankrijk, Spanje, Italië en andere toeristische bestemmingen verwelkomen maar al te graag studenten en jongvolwassenen in hun team. Deze bestemmingen krijgen tijdens de zomermaanden een pak Belgische en Nederlandse toeristen over de vloer, die graag ontvangen worden in hun eigen taal. Jouw kennis van het Nederlands is dus een echte troef! Uiteraard zijn Engels en de lokale taal ook belangrijk. Maar laat slechte schoolresultaten voor bijvoorbeeld Frans je niet tegenhouden. De nood aan Nederlandstalig personeel is groot, dus waag je kans.

Hoe pak ik het aan?

Er zijn verschillende reisorganisaties die jongeren zoeken die in het buitenland willen werken.  Het voordeel is dat die organisaties alles voor je regelen. Het nadeel? Je hebt geen zekerheid over je bestemming. Je wordt geplaatst waar er mensen nodig zijn. Wie zeker wil zijn tussen de surfers in Zarautz of de feesters in Ibiza terecht te komen, kan ervoor kiezen om op eigen houtje te vertrekken.

Hoe pak je het aan? We lijsten enkele opties voor je op:

  • Thomas Cook/Neckermann

Thomas Cook  en Neckermann werken samen. Voor hen werk je als reisleider. Dat houdt in dat je, bijvoorbeeld in Kreta, vakantiegangers verwelkomt, hen informatie geeft over de streek, excursies verkoopt en tussenkomt bij klachten. Een rijbewijs is hierbij vaak vereist, omdat je in sommige gevallen meerdere hotels aandoet.

Wie een passie heeft voor kinderen en plezier maken, kan aan het werk als kinderanimator en entertainer. Vliegtuigtickets, verzekering en onderdak worden allemaal voorzien door Thomas Cook.

>> Meer info vind je hier.

  • Vacansoleil

Veel families die op kampeervakantie gaan, boeken hun reis via Vacansoleil. Deze (uiteraard) Nederlandse organisatie zoekt receptionisten, animators, tentbouwers, horecamedewerkers en nog veel meer. Afhankelijk van de camping en het land waar je verblijft, zijn hun eisen voor het beheersen van de Franse taal soms minder streng dan bij Thomas Cook. Ook hier worden reiskosten, verzekering en onderdak voorzien.

>> Meer info vind je hier

  • Trek er zelf op uit

Heb je een favoriete streek of stad waar je wil werken? Dan kan je ook zelf campings en hotels contacteren. Zo heb je helemaal zelf de touwtjes in handen over de plek waar je naartoe gaat. Kennis van de lokale taal is hierbij natuurlijk wat belangrijker.

Het nadeel bij deze manier, is dat je ook zelf instaat voor de volledige organisatie van je trip. Maak dan ook op voorhand steeds duidelijke afspraken over loon, slaapplaats, het aantal werkuren en teken een officieel contract. 

>> Je CV opstellen in het Frans? Deze site helpt je op weg.

Wanneer kan ik gaan?

Een volledig zomerseizoen duurt van begin april tot eind september. Voor de periode tussen midden juni en begin september, wordt het meeste personeel gezocht.