Jouw kortingen in Bulgarije

The European Youth Card - it takes you places!

Astrid Inge Lotte

Trap je vakantie af met een trip naar Bulgarije. As always is je European Youth Card dé beste reisbuddy om méér te beleven en minder uit te geven. Wij helpen je alvast een handje met deze kant-en-klare tips om het avontuur smooth van start te laten gaan. Here we go.

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

 

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel. Iedereen tussen 16 en 30 jaar die woont in Vlaanderen of Brussel kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

 

Where to stay

De European Youth Card is een fijne reiscompagnon op vele Bulgaarse topbestemmingen.

Mis je kans niet en bezoek Sofia, de hoofdstad. Gebruik je kaart om tot 50% korting te krijgen tijdens jouw verblijf in de stad. Neem het landschap in je op en maak tijd om de omliggende bergen te ontdekken voor enkele spectaculaire uitzichten.

Hoe? Vermeld je European Youth Card bij het online boeken van je tickets. 

Voor een mooie teint zet je koers naar het strand. Krijg 10% korting op jouw verblijf in drie tophotels in Nessebar, een oud stadje en één van de mooiste resorts aan de Bulgaarse kust. Meer into een hotel aan het strand? Dat kan aan 10% korting in Sol Luna Bay in Obzor.

Hoe? Contacteer het hotel rechtstreeks en vermeld je European Youth Card om je korting te claimen.

Cultuur & entertainment

Aan het strand liggen is goed, maar wat dacht je van een surf-, kayak- of catamarancursus? Bij Surf School Tortuga kan het allemaal mét 10% korting op alle lessen en 15% korting op de huur van materiaal. 

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan het loket of bij het boeken via de website (vermeld je European Youth Card bij de "notes" tijdens het boeken). 

Neem een pauze van zand en zee en ontdek de uitzichten en cultuur in Varna. Bezoek één van de mooiste gebouwen – de Boris Georgiev Art Gallery – en ontdek een eeuw aan Bulgaarse kunst. Door jouw kaart ontvang je een extra korting bij je bezoek, meer geld voor andere dingen dus.

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan het loket.

 

Fun, food & shopping

Nog nooit van de grond gegaan? Dit is je kans. Ga naar het Aerodium in Sofia en probeer de verticale windtunnel voor een ervaring van once in a lifetime. Laat je kaart zien en profiteer van een mooie korting van 20%.

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan de kassa.

Hou je van klimmen en alpinisme, blijf dan zeker plakken in Sofia. Koop je materiaal aan 15% korting bij Red Rock of Sport Depot en ga naar Boulderland voor indoor klimplezier, met 30% korting. Voor je outdoor skills te testen kan je terecht in de bergen rond Sofia voor het échte natuurgevoel.

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan de kassa.

Nog meer Sofia?

Wandel het centrum van Sofia binnen onder de beschermende vleugels van de vier grote bronzen adelaars die een oogje in het zeil houden. Ontspan als een tsaar in het park of in een van de talrijke oases in de stad. Ben je in Sofia tijdens de winter, neem dan je voorzorgen tegen de koude, zodat je met al je tenen terug naar het vaderland kan keren.

Slapen met korting

Wat? 10 Coins Hostel - 10% tot 50% korting

In Sofia is er veel te doen, een bliksembezoek zal dus niet volstaan. Hoe langer je blijft, hoe meer korting je European Youth Card je oplevert bij je boeking. Wie gaat er nu niet graag wat langer op vakantie?

Hoe? Contacteer het hotel rechtstreeks en vermeld je European Youth Card om je korting te claimen.

Trippen

Wat? Usit Colours Travel Agency

Krijg je van het reizen niet genoeg en wil je zoveel mogelijk stempels op je paspoort verzamelen? Met je European Youth Card krijg je korting bij het vastleggen van je volgende avontuur. Usit Colours Travel agency is gevestigd op meerdere plaatsen in de stad en je krijgt er korting op je vliegtickets, verblijf en verzekering. Liever in Sofia blijven en genieten van een streepje muziek, ook op concerttickets kan je besparen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

 

Maar hier stopt het plezier niet! Er staan meer dan 250 kortingen op jou te wachten in Bulgarije. Een handig overzichtje vind je hier. Laat je inspireren door de officiële toeristische site en stippel je route uit. En avant!

Nóg meer kortingen buiten Bulgarije? Ontdek het hier