Jouw kortingen in Finland

The European Youth Card - it takes you places!

Lotte

Jouw kortingen in Finland

De Kerstman koos er zijn woonplaats en wij kunnen hem geen ongelijk geven. Rendieren, wilde wouden, besneeuwde landschappen waar geen voetstap in te bespeuren valt en als het even kan wat van dat magische noorderlicht erbij. Geef toe, daar word je toch meteen warm van?

First things first

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel. Iedereen tussen 16 en 30 jaar die woont in Vlaanderen of Brussel kan een BILL-bundel aanvragen.

 

Helsinki

Laat je liefde voor de noordelijke hoofdstad niet bekoelen door de temperaturen, Helsinki is the place to be. Pintjes in de alomtegenwoordige sauna’s, de prachtige ligging aan het water, de verschillende leuke wijken en de groene omgeving. What’s not to like?

Trippen

Wat? Europcar - 10% korting

Wie zijn Fins bezoek niet wil beperken tot één stad, kan een auto huren om de rest van het land te verkennen. Dat kan prijzig zijn, maar als je op voorhand boekt help de korting van 10% je alvast op weg.

Hoe? Gebruik de kortingscode 49712876 bij het reserveren (enkel met kredietkaart).

Bezoekje waard

Wat? Amos Anderson Art Museums - €2 korting

Recht in het stadscentrum ligt het Amos Andersonmuseum. Het museum bevindt zich in het appartementsgebouw van naamgever Amos Anderson zelf. Naast de kunstcollectie zijn ook enkele van de kamers waarin de kranteneigenaar leefde intact gelaten en opengesteld voor bezoek.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Klassiek concert

Wat? Radio Symfonieorkest - Tickets aan studententarief

Een streepje klassiek mag ook al eens. Liefst gebracht door een volledig symfonieorkest. Mozart, Debussy en Schubert keren in Helsinki weer even terug uit de dood. En aan studententarief hoeft dat niet eens heel veel te kosten.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Museum in open lucht

Wat? Seurasaari Open-Air Museum - Binnen aan studententarief

Musea hoeven heus niet altijd een stoffige bedoening te zijn. Wil je de zon niet missen, breng dan eens een bezoekje aan het Seurasaari Open-Air Museum. Op een eiland buiten het centrum wordt de traditionele Finse levensstijl tentoongesteld. Bokrijk op verplaatsing.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Tampere

Universiteitsstad Tampere heeft een van de grootste studentenpopulaties van het land. En waar studenten zijn, daar is lekker vettig eten en leuke feestjes. Bekomen doe je aan de oevers van een van de meer dan 200 meren binnen de stadsgrenzen. Hadden we al gezegd dat Tampere in het Finse merengebied ligt?

Gewoon doen

Wat? Museokeskus Vapriikki - Binnen aan studententarief

In Vapriiki is altijd wat anders te zien. Verschillende exhibities passeren er doorheen het jaar. Het oude fabrieksgebouw kan je dus voor enkele leuke verrassingen doen staan, van een tentoonstelling over de ijstijd tot een museum vol speelgoedpoppen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

In het rond

Wat? Pyynikin kesäteatteri - €6 korting

Los van de onuitspreekbare naam van het theater en de hoogstwaarschijnlijk onverstaanbare voorstelling die er te zien is, heeft het Pyynikin kesäteatteri heel wat te bieden. Een openluchttheater waarbij de tribune 360° kan draaien, dat hebben wij nog niet eerder gezien.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Look on point

Wat? Hair Art - 15% korting

Terugkomen na je verblijf in Finland met een andere look, daar kunnen de kappers en kapsters van Hair Art wel voor zorgen. Wie zich zorgen maakt over de small talk in het Fins, heeft niets te vrezen. Het personeel kan ook over het weer praten in het Engels.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

 

Het lijstje is nog niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van meer dan 500 kortingen in Finland. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Finland? Ontdek het hier