Jouw kortingen in Griekenland

The European Youth Card - it takes you places!

Pieter Katelijne

Jouw kortingen in Griekenland

Goede resultaten behalen in Griekenland kan enkel gegarandeerd worden door af en toe tot de godenfamilie te bidden in een van de vele tempelruïnes waar het Griekse landschap mee bezaaid ligt. De witte huisjes met hemelsblauwe deuren en raamkozijnen merk je niet langer op en je huid krijgt langzaam een olijfbruine glans terwijl je de vruchtjes met steeds meer smaak verorbert op het witte strand. Jij ervaart geen crisis, voor jou is Griekenland een godsgeschenk.

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel. Iedereen tussen 16 en 30 jaar die woont in Vlaanderen of Brussel kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

Athene

De archeologische overblijfselen doen liefhebbers van de Griekse cultuur bijna in zwijm vallen. Bezoekjes aan de Acropolis, verschillende tempels, het Dionysustheater en ga zo maar door. Athene is een stad met wondermooie schatten overdag en een heerlijk terrasjes- en uitgaansleven ’s nachts.

Museumbezoekje

Wat? Piraeus Bank Group Cultural Foundation - gratis inkom

Cultuur opsnuiven in Athene was nog nooit zo leuk, met je European Youth Card bezoek je alle musea die in het netwerk van de groep zitten gratis. Laat die brokken marmer, torso’s en eikenblaadjes maar komen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Trip door het land

Wat? Trainose S.A. - €12 op enkele verbindingen

Je territorium in Griekenland uitbreiden gaat eenvoudig en voordelig. Voor slechts 12 euro kan je een treinticket bemachtigen waardoor het land steeds minder geheimen voor je heeft.

Hoe? Maandelijks worden 3000 tickets aan voordeeltarief beschikbaar gesteld. Koop je voordeelticket aan een van Trainose-ticketautomaten. Vergeet je European Youth Card én je identiteitskaart niet. Check alles hier.

Bellen met korting

Wat? Wind Hellas Telecommunications - 10% korting

Een Griekse adonis of aphrodite binnengehaald? Betaal je niet blauw terwijl je uren aan de telefoon je liefde verkondigt, bespaar op je telefoonkosten en (mobiel) internet. Denk maar aan al die extra selfies die je naar het thuisfront kan sturen.

Hoe? Toon je European Youth Card bij je aankoop in een van de Wind Hellas-winkels.

Thessaloniki

In Thessaloniki - Saloniki voor de vrienden – kuier je gezellig door de lokale marktjes op zoek naar het perfecte souvenir om je uitwisseling te herdenken. Ook in de haven is het gezellig vertoeven, om van de vele cafeetjes nog maar te zwijgen. Zijn oude stenen meer je ding, dan zullen de massa’s oude overblijfselen in de stad je zeker bekoren.

Gewoon doen

Wat? National Theatre of Northern Greece - inkom aan €10 (woe-do) of €12 (vrij-zon).

Laat je meeslepen in het drama, lach mee met de komedies tot je er buikpijn van krijgt, ween tranen met tuiten tijdens de tragedies en probeer je voeten in bedwang te houden tijdens de dansvoorstellingen. Je European Youth Card maakt je beleving nog meer de moeite waard dankzij de mooie kortingen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

 


De stad rond

Wat? Oast-Urban Transportations of Thessaloniki - 20% korting

Verplaatsen in Thessaloniki is voordeliger met je European Youth Card. Je bespaart 20% op je ticket. Zo kan er zeker nog een extra tripje van af.

Hoe? Toon  je European Youth Card bij aankoop van je Travel Card in een van de loketten van OASTH.

Shoppen maar

Wat? Vivliokinisi - 10% korting

Op uitwisseling gaan, staat helaas niet los van studeren. Bespaar 10% op de aankoop van je boeken en wie weet ben je zo wel extra gemotiveerd om goed te studeren. Geniet daarna van een goed boek terwijl je even uitblaast op een van de mooie plekjes in de stad.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa bij je aankoop.

 

Het lijstje is nog niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van 298 kortingen in Griekenland. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Griekenland? Ontdek het hier.