Jouw kortingen in Hongarije

European Youth Card - it takes you places!

Inge Lotte

Zin om eens échte Hongaarse goulash op je bord te scheppen? Voor dat (én veel meer natuurlijk) boek je best eens een tripje naar deze Centraal-Europese parel. Budget mag geen issue zijn, want met je European Youth Card in je bagage, spaar je en route héél wat centjes uit. Wij tonen hoe.

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel (check het logo op je kaart).

Iedereen tussen 16 en 30 jaar die in Vlaanderen of Brussel woont kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

BILL-bundel in de pocket?

Tijd om je trip naar Hongarije (of een van 38 andere Europese landen) te plannen en kortingen te scoren. Wij helpen je op weg:

Struinend door de steegjes in Boedapest. Ontspannen in één van de badhuizen. Pintjes drinken op het Sziget-festival. Of proeven van de rijke geschiedenis van dit bijzondere land. Hongarije is zéér de moeite om je kot voor uit te komen.

Where to stay

Jouw kortingen in Hongarije

Het Grand Budapest Hotel zal je er helaas niet vinden, maar aan slaapgelegenheden is er geen gebrek in Hongarije. Bovendien logeer je in net geen 100 plekken aan kortingtarief. 

Een nachtje goedkoop slapen, levert je sowieso mooiere dromen op. Zo krijg je bij Magdalena Apartments 20% korting.

Jouw korting in Hongarije

Hoe? Vermeld bij het boeken op de site je European Youth Card in het "comment" vak om je korting te claimen.

In Budapest zelf logeer je ook met korting. Het Budapest Budget Hostel doet 10% van de prijs af.

Hoe? Toon je European Youth Card bij aankomst om je korting te claimen of contacteer Budapest Budget Hostel rechtstreeks (via mail of telefoon) om te reserveren met korting.

Cultuur & entertainment

Hou halt in de hoofdstad en breng een bezoekje aan de Burchtheuvel en het Koninklijk Paleis. Maak de leukste selfies in de Grotten van Boedapest en word helemaal zen op het Margaretha Eiland.

Na deze must-sees verdien je het wel om even onderuit te zakken in pluchen bioscoopzetels. Nog leuker, want je mag 20% van je ticket aftrekken in MiMozink. Liever een concertje op het programma? Dat kan ook goedko(o)p(er): bij Concerto Boedapest neem je niet enkel je muzikaalste alter ego mee, maar ook je European Youth Card. Ook in het oudste theater van Boedapest profiteer je met je kaart van goedkope tickets.

Hoe? Claim je korting aan het loket op vertoon van je European Youth Card.

Fun, food & shopping

Jouw kortingen in Hongarije

Nog meer tips om je budget binnen de perken te houden? 10% op een kebab bij Antalya Kebab. 5% op food & drinks bij Borpatika 1986. Je koffie krijg je 10% goedkoper bij Café Frei. Voor lunch-, koffie-, pintjestijd check je dus best even de EYCA-website om zeker te zijn dat je geen kortingen misloopt.

Hoe? Toon je European Youth Card bij je aankoop om je korting te claimen.

Meer Boedapest? 

George Ezra zingt vol liefde over de stad en veel mensen delen zijn mening, Boedapest is een pareltje. Culturele bezoekjes, je buik rondeten in de plaatselijke restaurantjes, je budget er volledig doorjagen in de talloze winkels of je lekker laten verwennen in één van de kuuroorden, de keuze is aan jou.

Wielertoerist

Wat? DCE-Hungary Kft. - 10% korting

In elke stad waar je komt, zie je ze: toeristen op Segways. Hang lekker zelf de toerist uit en probeer de voorbijgangers niet van hun sokken te rijden. Je European Youth Card geeft je tien procent korting op de rondleidingen met de tweewielers; het huren van een fiets of de aankoop van Engelstalige tweedehandsboeken. Zonder korting, maar daarom niet minder interessant, organiseren ze nog verschillende andere rondleidingen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Gewoon doen

Wat? Szobafogság - 10% tot 20% korting

Net zoals Houdini ben jij een ware ontsnappingskunstenaar, geen slot kan jou tegenhouden. Al vertrouwd met escape rooms of nog een newbie? Ga de uitdaging aan en probeer met je vrienden de raadsels van de verschillende kamers op te lossen en tijdig te ontsnappen. Je hersenen trainen, zonder dat er studeerwerk aan te pas komt, is altijd mooi meegenomen!

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

De lucht in 

Wat? Challenge Kalandpálya - 23% korting

Geen knikkende knieën wanneer je mensen ter grootte van mieren meters onder je ziet rond wriemelen? Als je Tarzan en zijn acrobatische slingerkunsten bewondert en je aan dat huzarenstukje wilt wagen, probeer dan eens een hoogteparcours. Je European Youth Card moedigt je aan – met beide voetjes veilig op de grond – door je een mooie korting op dit avontuur te bezorgen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Debrecen

Heerlijk ontspannen kan je in de thermaalbaden van Debrecen. Geen waterrat? Dan kan je hier ook terecht voor het bloemencarnaval. Daarnaast is het ook gewoon gezellig vertoeven in het charmante stadje.

Fit op vakantie

Wat? Cutler Gym - 8500 Hongaarse Forinten voor 16 bezoeken

Het studentenleven doet je een beetje als een papzak voelen, zeker nadat je goede voornemens om te blijven sporten na een week en zeven hamburgerrestaurantbezoeken overboord vielen. Die sixpack kan echter niet al te ver weg zijn en met een lidmaatschap in de fitness ben je in no time weer in topvorm. Ook op andere sportactiviteiten, zoals met je heupen draaien tijdens de les zumba, krijg je korting.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Lekker snel

Wat? McDonald's - 47% korting

Van al dat bewegen krijg je uiteraard honger. Voor een menu, bestaande uit een BigMac of McChicken, frietjes, drankje en warme appeltaart betaal je slechts 1000 Hongaarse Forinten. De McDonald’s moet je nu eenmaal overal eens bezocht hebben.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Het lijstje is nog lang niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van méér dan 700 kortingen in Hongarije. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Hongarije? Ontdek het hier.