Jouw kortingen in Italië

The European Youth Card - it takes you places!

Pieter Lantsoght

Jouw kortingen in Italië

Geen betere plek om van la dolce vita te genieten dan in la bella Italia. Of je je gelato nu liever likt al flanerend tussen modetempels, renaissancekerken, duizend jaar oude ruïnes of langs bruggen en kanaaltjes, hier kan het allemaal. 

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel. Iedereen tussen 16 en 30 jaar die woont in Vlaanderen of Brussel kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

 

Rome

Eeuwenoude monumenten, zonovergoten piazza’s, het heerlijkste eten en dat alles overgoten met een pak Italiaanse flair. In Rome zit je goed. Je European Youth Card maakt het alleen nog beter.

Cultuur opsnuiven

Wat? Colosseum, Forum Romanum en de Capitolijnse Musea - €3 korting

Altijd al eens willen leven als Julius Caesar of Brutus, dan is deze korting iets voor jou. Met de European Youth Card bezoek je met fikse korting zowel het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum als de antieke schatten in de Capitolijnse Musea. Allemaal op een steenworp van elkaar.

Opgelet: de kitscherig verklede gladiatoren die er ronddolen zijn niet in de prijs inbegrepen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Gewoon doen 

Wat? Acquamadre Hammam - 10% korting

Geen lieftallige boy-of girlfriend die je van een gratis massage kan voorzien? Geen probleem, met de 10% korting met je European Youth Card kan je je vanaf nu ook voordelig laten masseren. Meer zelfs, een zweetsessie in de sauna of bubbelen in de jacuzzi staan ook op het programma.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

 

Firenze

Je hebt ooit Assassin’s Creed gespeeld en vond die decors wel de moeite? Ontdek the real deal in Firenze. De hoofdstad van Toscane bundelt alles wat je zoekt in een leuke stad: prachtige architectuur, mooie musea, leuke pleintjes en terrasjes, lekker eten en de beste ijsjes ter wereld. Oké, dat laatste staat misschien niet op iederééns verlanglijstje.

DIY Da Vinci

Wat? Museo di Leonardo da Vinci - Binnen aan studententarief + 20% korting op aankopen in de museumshop.

Wie Firenze zegt, zegt renaissance en wie renaissance zegt, zegt Leonardo da Vinci. Dat de uomo universale van vele markten thuis was, kan je hier met eigen ogen bewonderen én ondervinden. Een pak werktuigen werden er volgens da Vinci’s plannen nauwgezet gebouwd, zodat jij ze kan uitproberen.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Firenze met de fiets

Wat? Florence By Bike – 10% korting op fietsverhuur, 5% korting bij aankopen.

Ben je het slenteren door de straten wat beu? Spring op de fiets en rijg de bezienswaardigheden in sneltempo aaneen. Af en toe afgewisseld met, uiteraard, een heerlijk terrasje. Blijf je langer ter plaatse, dan koop je hier een fiets en/of accessoires aan kortingtarief. 

Hoe? Toon je European Youth Card in de winkel om je korting te claimen.

 

Milaan

Mode, design en de hipste plekjes: je Instagramprofiel slaat hier ongetwijfeld in overdrive. Nergens ervaar je beter het Italiaanse stijlgevoel als in de noordelijke industriestad. Maar er is meer: met onder andere de prachtige duomo (waar je luiert op het dak!) en Het laatste avondmaal van da Vinci is er kunst en architectuur van wereldniveau.

Technopolis in Milaan

Wat? Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo Da Vinci –  33% korting op je toegangsticket.

Wij hebben Technopolis, Milaan heeft het Museo Nazionale della Scienza e della Technologia Leonardo da Vinci. Toegegeven, een zeer duffe (en lange!) naam voor een cool museum waar je innerlijke nerd helemaal wild van wordt. Van de werking van je horloge, over een originele maansteen, tot het leven in een onderzeeër uit de Koude Oorlog, je ontdekt het hier allemaal.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Kook je eigen kost

Wat? Instituto per la Promozione della Cultura Alimentare (IPCA) – 10 tot 20% korting op cursussen.

Toen Italiaanse filmlegende Sophia Loren gevraagd werd naar het ultieme geheim achter haar ravissante verschijning, antwoorde ze: “pasta, pasta, pasta!” Wie zijn wij om haar tegen te spreken? Leer zelf koken zoals la mamma en maak voortaan je eigen overheerlijke pastagerechten. 

Hoe? Spreek je al Italiaans? Dan kan je zo aan de slag bij alle cursussen. Is er nog wat werk aan je talenkennis, kies dan voor een van de anderstalige cursussen. Mail het IPCA om te zien wanneer er tijdens jouw verblijf anderstalige cursussen zijn. 

 

Venetië

Toeristenval, levend museum of gewoon de meest romantische stad aller tijden? Wij kiezen voor het laatste. De lichtjes vervallen gebouwen die langzaam wegzakken in het moeras, de steegjes, kanalen, bruggen en bootjes: er is gewoon geen tweede plek als deze. En ben je al die oude kunst en cultuur wat beu, dan is er altijd nog de hedendaagse kunstbiënnale of het wereldbekende filmfestival.  

Shakespeare in Venetië

Wat? Teatro Stabile del Veneto ‘Carlo Goldoni’ – Studentenkorting op je toegangsticket

Breng de romantiek naar een hoogtepunt met een bezoekje aan het prachtige Theatro Carlo Goldoni. Ga er naar een van de Engelstalige Shakespeare-voorstellingen (geen betere plek mogelijk om The Merchant of Venice te zien) of een meeslepende (en woordloze) dansvoorstelling. 

Hoe? Koop je tickets met korting aan het loket (op vertoon van je European Youth Card) of online

 

Schoenen shoppen

Wat? Lando Comfort Calzature e Pelletteria – 10% korting op je aankoop.

Niets leuker dan heerlijk verdwalen tussen de steegjes, bruggetjes en kanaaltjes. Tot je honger krijgt en je voeten pijn beginnen doen. Geen paniek, met een knap paar nieuwe lederen schoenen, trek je er zo weer op uit. En je hebt meteen een leuk en praktisch souvenir.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

 

Het lijstje is nog niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van bijna 4000 kortingen in heel Italië. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Italië? Ontdek het hier.