Jouw kortingen in Kroatië

The European Youth Card - it takes you places!

Astrid Lotte

Ontdek jouw kortingen in Kroatië

Maak al je vakantiedromen waar en geniet van het kristalheldere water van de Middellandse Zee, spectaculaire historische steden en heerlijke eilanden. Met jouw European Youth Card op zak krijg je ook nog eens een fikse korting.

 

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

 

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel. 

Iedereen tussen 16 en 30 jaar die in Vlaanderen of Brussel woont kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

BILL-bundel in de pocket? Tijd om je trip naar Kroatië (of een van 38 andere Europese landen) te plannen en kortingen te scoren. Wij helpen je op weg: 

 

On the road

Welke stad er ook op jouw to do-lijst staat, gebruik je kaart en geniet van 25% korting op treintickets met Croatian Railways

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen of boek je treintickets online en duid in het vak "Discount" de optie "Youth" aan.

Jouw kortingen in Kroatië

 

Ook met de bus scoor je kortingen tussen 15% (op enkele ritten) en 40% (op heen-en-terugtickets). Je kan zelfs aan kortingtarief de grens oversteken richting Italië.

Hoe? Boek je busrit online. Selecteer je vertrek- en aankomstplaats en de datum waarop je wil reizen. Kies de optie die voor jou het best is en selecteer bij het ticket de "EYCA card"-prijs.

Jouw kortingen in Kroatië

 

Somewhere to stay

Geen slapeloze nachten meer, want met jouw kaart krijg je 10% korting in maar liefst 41 hotels, hostels & campings. De jeugdherbergen in Dubrovnik, Pula, Rijeka, Veli Lošinj, Zadar en Zagreb zijn plezant en comfortabel, zeker als er nog een tiende van je rekening gaat.

 Hoe? Check alle kortingen op overnachtingen in Kroatië hier. Voor de kortingen op jeugdherbergen boek je je plek online via de links hierboven. Klik op "Book this hostel now", de prijs die vermeld wordt is het kortingtarief. 

Jouw korting in Pula

 

Cultuurleven

Genoeg van het zand tussen je tenen? Geen paniek. Naast perfecte stranden heeft Kroatië nog genoeg alternatieven. Bezoek het Maritime & History Museum of the Croatian Littoral in Rijeka. Claim jouw korting van 33% en ontdek het rijkelijke, Kroatische verleden.

Trek daarna landinwaarts en bezoek de hoofdstad Zagreb. Geniet van 20% korting in het Museum of Broken Relationships, in 2011 uitgeroepen tot het meest innovatieve, Europese museum.

Een laatste aanrader? Het Archeology Museum. Ga het avontuur tegemoet, reis doorheen de tijd en geniet van 50 % korting op jouw toegangsticket.

Hoe? Claim je korting voor deze musea op vertoon van je European Youth Card aan het loket.

Nog meer kortingen ontdekken? Ontdek hier alle voordelen in Kroatië met jouw European Youth Card.

 

Wist je dat?

Opnames voor Game of Thrones in Dubrovnik

Als je in Dubrovnik ronddwaalt, wees dan niet verbaasd dat je het gevoel krijgt dat je op de set van Game of Thrones ronddwaalt. De megapopulaire televisieserie werd hier voor een groot deel opgenomen. Ga een kijkje nemen in het kasteel Kings Landing en wie weet verover jij de Iron Throne!

Meer Zagreb?

Souvenirs zoeken is vaak een echte queeste, maar niet in Zagreb. Hier neemt voor jou de Heilige Graal de vorm aan van een stropdas of vulpen. Een stukje notencake of een kommetje aardappelsoep verlicht je zoektocht.

Roadtrip door Kroatië

Wat? Fleet Rent a car - 30% korting

Van een busje om al je nieuwe vrienden en reistoebehoren te vervoeren tot een kleine Smart, waarin je reisgezel met opgetrokken knieën naast je de kaart van Kroatië probeert te ontcijferen, korting krijg je altijd met je European Youth Card.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Wielertoerist

Wat? Nextbike Zagreb - 60 minuten per dag gratis

I want to ride my bicycle, I want to ride my bike. Geen afstand is te groot voor je stalen ros en ijzeren beenspieren. Volg het voorbeeld van Queen en huur een fiets. Met je European Youth Card kan je er een uur langer over doen om die monsterberg te temmen, een uur huur per dag krijg je namelijk voor niets.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Op het water

Wat? Raftrek adventure travel - 20% korting

Wilde waters trotseren geeft je een kick. Je verkent de ongerepte natuur van Kroatië het liefst per kano en schrikt er niet voor terug om kilometers af te leggen door diverse landschappen. Met je European Youth Card bespaar je op je wilde avonturen in de Kroatische buitenlucht.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

 

Het lijstje is nog niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van zo'n 150 kortingen in Kroatië. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Kroatië? Ontdek het hier