Jouw kortingen in Oostenrijk

The European Youth Card - it takes you places!

Pieter

Ontdek jouw kortingen in Oostenrijk

Culturele hoogstandjes of winterpret? Oostenrijk heeft het allemaal. Met jouw European Youth Card in de aanslag, geef je minder uit en haal je meer uit het mooie alpenwonderland.

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

 

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel (check het logo op je kaart). 

Iedereen tussen 16 en 30 jaar die in Vlaanderen of Brussel woont kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

BILL-bundel in de pocket? Tijd om je trip naar Oostenrijk (of een van 38 andere Europese landen) te plannen en kortingen te scoren. Wij helpen je op weg:

Somewhere to stay

magdas Hotel

Bespaar 10% met je European Youth Card tijdens je verblijf in een Meininger Hotel in Wenen of Salzburg (maar ook in acht andere Europese steden).

Hoe? Boek je kamer rechtstreeks via de hotelwebsite en vermeld "EYCA" in je reservatieformulier.

Nog in Wenen, logeer je met 10% tot 15% (vanaf 3 nachten) korting in het hippe magdas Hotel (foto), een uniek project dat voormalige vluchtelingen tewerkstelt en waar studenten van de naastgelegen designacademie een plek kregen om hun creativiteit bot te vieren. 

Hoe? Boek je kamer rechtstreeks via de hotelwebsite en vermeld "EYCA" in je reservatieformulier.

Cultuur

So much to do, so little time. Geen zorgen, wij helpen je op weg met deze tips:

Kunst Haus Wien

Logeer je in het magdas Hotel? Dan ben je zo bij het Kunst Haus Wiende enige permanente tentoonstelling met werk van de excentrieke architect en kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Met jouw kaart betaal je slechts €8 voor een enkel ticket en €10 voor een combi-ticket. 

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Haus der Musik

Wals langs het Haus der Musik, een modern en interactief museum in het centrum, waar bezoekers door reële en virtuele belevingsruimtes worden geloodst om de fascinerende wereld van de muziek te ontdekken. Jouw ticket kost slechts € 8 (- 30%) op vertoon van je kaart.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Vienna Mozart Orchestra

Ga je voor een totaalervaring, grijp dan je kans om een optreden van het Vienna Mozart Orchestra bij te wonen in één van de beroemde concertzalen als de Staatsopera, Musikverein Golden Hall en het Konzerthaus. Je betaalt er bovendien slechts de helft van de prijs.

Hoe? Bestel tickets online via de website. Kies voor het tarief "Children /Students" bij je bestelling en er gaat 50% van de ticketprijs af bij de afrekening. Let op: vergeet je European Youth Card niet mee te nemen bij je bezoek. 

 

Festung Hohensalzburg

Wat je niet mag missen is het Festung Hohensalzburg, een Middeleeuws fort in Salzburg. Daar koop je een combiticket (toegangsticket + kabelbaan) aan kindertarief (€6,5).

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen. 

Museum der Moderne Rupertinum en Mönchsberg

Terwijl je in Salzburg bent, breng je een bezoekje aan de Museums of Modern Art Rupertinum and Mönchsberg. Aanschouw er de gigantische fotocollectie en vernieuwende, hedendaagse kunst, en dat allemaal met 20% korting op je toegangsticket.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Wasserspiele Hellbrun

In Salzburg tussen maart en november? Bezoek dan zeker de Wasserspiele Hellbrunn trick fountains, een tuin met verborgen mechanische waterornamenten. Het risico dat je niet droog blijft, neem je er wel bij. Tickets verkrijgbaar aan voordelige tarieven!

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Winterpret

Heb je het ondertussen wel gehad met de zomer en kijk je al volop uit naar je volgende sneeuwavontuur? Boek je skigerief alvast online bij Skiset. De korting loopt er op tot 45% ten opzichte van de winkelprijs én met je European Youth Card krijg je daar nog eens 5% bovenop. 

Hoe? Skiset heeft een aparte EYCA-website. Kies het skigebied waar je heen wil, boek je spullen en de korting wordt automatisch verrekend. 

Nog méér winterdeals? Klik hier

 

Het lijstje is nog lang niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van méér dan 400 kortingen in Oostenrijk. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Oostenrijk? Ontdek het hier