Jouw kortingen in Portugal

The European Youth Card - it takes you places!

Julie Inge Lotte

Portugal staat in de top 20 van meest bezochte landen wereldwijd. En terecht. Ga jij binnenkort ook? Vergeet je European Youth Card niet.

De Portugese geschiedenis is impressive. En het fijne is dat je die vandaag nog kan bewonderen in de oude dorpjes en kerken. Spendeer je tijd wandelend tussen de olijfbomen, slenterend langs de zanderinge kustlijn en surfend op de Atlantische golven. Kies je favoriete regio op het Portugese vasteland en proef onderweg van de traditionele keuken en gastvrijheid. Onze wegwijzer:

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

 

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel. Iedereen tussen 16 en 30 jaar die woont in Vlaanderen of Brussel kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

Somewhere to stay

Lisb-on Hostel

De Portugese jeugdherbergen bieden je tijdens je verblijf een waaier van activiteiten aan in de charmantste delen van het land.

- 20% korting in het Portugese Youth Hostels Network.

Hoe? Toon je European Youth Card bij aankomst om je korting te claimen of contacteer de jeugdherberg rechtstreeks (via mail of telefoon) om te reserveren met korting.

- 10-50% in 230 hotels, jeugdherbergen en B&B's.

Hoe? Check alle voordelen op je verblijf in Portugal hier. Contacteer het verblijf van jouw keuze rechtstreeks om je korting te claimen.

Claim je kortingen in Portugal

- 10-20% in campingparken die behoren tot de Portugese federatie van kamperen en alpinisme.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

Onderweg

Op welke manier je ook graag relaxt: loungend op een terras, wijn nippend en olijven knabbelend in Lissabon. Chillend op een idyllisch strand in de zonnige Algarve. Wandelend door de smalle straatjes van Evora terwijl je de Middeleeuwse architectuur opneemt. Met je European Youth Card krijg je - waar je ook bent - mooie kortingen. 

Maar er is meer. Ook onderweg stapel je de kortingen op:

Bus

Zo geniet je bij Carris, de busmaatschappij van Lissabon, van 10% korting op je tickets. 

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan een van de loketten in de stad. 

Bij de verschillende nationale busmaatschappijen ontvang je tussen 5% en 20% korting. (Rede Expressos, AvicEva, Rodonorte, Joalto)

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan het loket.

Boot

Boottochtje? Met Transtejo Cruises in Lissabon, ontvang je 50% korting op je ticket voor een tocht op de Taag (tussen april en oktober).

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan het loket.

Auto

Je kan natuurlijk ook gaan roadtrippen. Bij Europcar ontvang je 10% korting op je huurauto.

Hoe? Claim je korting op vertoon van je European Youth Card aan het loket of contacteer de dealer rechtstreeks.

Trein

Reizen met de trein? Een INTRA_RAIL-pas geeft je de vrijheid om door het hele land te reizen op zoek naar avontuur. Je krijgt de ideale combinatie van een treinreis én verblijf in een hostel.

Kies de INTRA_RAIL die het beste bij je past, XCape (3 dagen) of XPlore (7 dagen), met de perfecte korting voor kaarthouders. Je reist per trein voor drie of zeven dagen door het land en logeert twee of zes nachten, in een slaapzaal van een hostel.

Hoe? Koop je XCape- of Xplore-pas in een van de verkooppunten over heel het land. Toon je European Youth Card om je korting te claimen (10% op XCape-pas, 13% op je XPlore-pas).

Let op! Je boekt je verblijf in de hostels best op voorhand. Dat kan door de hostel van je voorkeur rechtstreeks te contacteren en het nummer op je XCape- of XPlore-pas door te geven. Als er plek is, krijg je een plaats in een slaapzaal inclusief ontbijt. Wil je een eigen kamer? Dan leg je het prijsverschil bij.

 

Cultuur

Sintra

Er is een sterke band tussen de Portugese cultuur en de geografische ligging en geschiedenis. Portugal is de oudste staat van Portugal en de Atlantische kustlijn was de springplank voor vele ontdekkingsreizigers. Veel te beleven dus.

Musea en monumenten

Van Sintra tot Bélem. Je krijgt 60% in alle musea en monumenten van het Portuguese Institute of Museums

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen of koop je ticket online en selecteer "Youthcard" bij het afrekenen. 

 

Meer Lissabon?

De – volgens de mythes – door Odysseus gestichte hoofdstad van Portugal biedt voor elk wat wils. Bourgondiërs kwijlen er bij het aanzicht van de typische pasteitjes; cultuurliefhebbers dartelen door de musea en levensgenieters doen een middagdutje in een van de talrijke parken.

Trippen

Wat? Movijovem - Intra Rail Card - 11% tot 13% korting, afhankelijk van het type kaart

Wie de stad en de wijde omgeving wil verkennen met de trein, krijgt een mooie korting. Niet alleen vervoer, maar ook accommodatie in jeugdherbergen maken deel uit van de speciale pakketten. Interessant om uit te vogelen!

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Gewoon doen

Wat? Centro Cultural de Belém - 10% korting

Grote bewonderaars van de Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder moeten het Centro Cultural de Belém inplannen in hun agenda. Met je European Youth Card bespaar je 10% bij een bezoekje aan zijn werk Untitled.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Smullen maar

Wat? Pizza Na Brasa Roma - 20% korting + 15% korting op de rekening van groepen

Ben je op stap met een grote groep, dan is het niet altijd eenvoudig om het gegrom van al die hongerige magen te stillen. Een pizza smaakt iedereen en grote groepen halen hun voordeel bij Pizza Na Brasa Roma.

Hoe? Toon je European Youth Card om je korting te claimen.

Porto

Geïnteresseerd in de thuishaven van de porto, dan is havenstad Porto de place to be. Al is het drankje niet het enige argument dat je zal overtuigen om de stad te bezoeken. Zo zijn het historische stadsgedeelte en de kathedraal slechts enkele van de vele trekpleisters van de stad.

On the road

Wat? Avis- Tot 40% korting

Tijd voor een roadtrip? Dan is Avis je partner in crime. Huur je daar een auto dan krijg je op vertoon van je European Youth Card tot 40% korting. Hoog tijd om met gierende banden weg te scheuren!

Hoe? Gebruik de kortingscode AWD U097201 om je korting te claimen.

Helemaal zen

Wat? Escola de Yoga Antigo - 50% korting op inschrijvingsgeld

Wanneer de plaatselijke keuken en de frequente bezoekjes aan de lokale bars wraak nemen op je - zo begeerde- figuur, is het misschien tijd om je sportschoenen aan te trekken en het stof van je yogamatje te blazen. Als de leuze “een gezonde geest in een gezond lichaam” je niet kan overtuigen, doet de mooie korting die aan het lidmaatschap verbonden is dat misschien wel.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Snookerpret

Wat? Loios Caffé - 25% korting op het spel en 10% korting in het restaurant

Een nieuwe stad brengt nieuwe kennismakingen met zich mee. Breek het ijs en verbluf je nieuwe vrienden met je talenten op de snookertafel, terwijl je elkaar beter leert kennen bij een lekker glaasje.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Portie theater

Wat? Teatro Nacional SÃO JOÃO - 50 % korting op de voorstellingen

Als je geniet van de spanning van het moment dat het rode fluwelen gordijn op het punt staat open te gaan; je resoluut deelneemt aan staande ovaties en je de handen van het lijf klapt bij de briljante vertolkingen van Shakespeares dialogen, dan is dit iets voor jou.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Coimbra

Laat je verleiden door de wereldbekende fadomuziek en breng een bezoekje aan de eeuwenoude universiteit. Ook de oude kathedraal en het klooster zijn de moeite waard. Je hoort het al, wie verpoost in Coimbra komt al snel ogen te kort.

Shoppen

Wat? Livraria in interlivro - 10% korting

Literatuur – al dan niet met een grote l – kan je vinden in Livraria in interlivro. Op niet-schoolboeken krijg je 10% korting met je European Youth Card. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen staan.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Wij reizen om te leren

Wat? Wall Street Institute - 10% korting op je inschrijving

Maak komaf met taalbarrières en spijker je Engels bij aan het Wall Street Institute. Ze bieden er Engels aan op 20 verschillende niveaus en geven je 10% korting bij je inschrijving. Anyone?

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

Vakantiekiekjes

Wat? Foto Rasteiro - 5% tot 10% korting

Papier hier! Een interessante korting voor de ijverige studenten is het zachte prijsje voor kopies dat door Foto Rasteiro wordt aangeboden. Daarnaast kan je ook je ervaringen in het buitenland kwaliteitsvol door hen laten vereeuwigen in de vorm van leuke kiekjes.

Hoe? Toon je European Youth Card aan de kassa om je korting te claimen.

 

Het lijstje is nog niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van bijna 7000 kortingen in Portugal. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Portugal? Ontdek het hier