Jouw kortingen in Zwitserland

The European Youth Card - it takes you places!

Katelijne

Jouw kortingen in Zwitserland

Je trekt de Alpen in terwijl je vrolijk een deuntje fluit. Met je Zwitsers zakmes markeer je je route in de bomen. Na een half uur wandelen, kijk je hoe laat het is op je Swatch-horloge. Je propt een stuk Toblerone in je mond, ook al ben je nog verzadigd van de fondue die je enkele uren voordien at na je curlingtraining. Geen twijfel mogelijk, je bent geboren voor Zwitserland!

First things first:

Hoe kom ik aan een European Youth Card?

De European Youth Card maakt deel uit van jouw BILL-bundel. Iedereen tussen 16 en 30 jaar die woont in Vlaanderen of Brussel kan een BILL-bundel aanvragen voor slechts € 10.

Maar misschien krijg jij hem wel gratis of aan verminderd tarief?

 

Bern

Bern

Gezelligheid alom in hoofdstad Bern. In de middeleeuwse binnenstad, die op de lijst van UNESCO-werelderfgoed staat, winkel je in keldergewelven en zoek je tijdens de zomer verkoeling in de idyllische Aare. Huilebalken, let op, Bern is bekend voor zijn uienmarkt in november, best een zakdoekje meenemen dus.


Alpenlucht in het museum

Wat? Alpines Museum der Schweiz – gratis inkom

Trek over de besneeuwde Alpentoppen zonder touwen, dikke wandelschoenen, wollen sokken of haken. Bezoek gewoon het Alpines Museum der Schweiz in Bern. Je kan er geen gezonde berglucht opsnuiven, maar je trekt op expeditie zonder dat je het ook maar iets kost.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.


Dino's en meer

Wat? Naturhistorisches Museum Bern – gratis inkom

Geboeid door wetenschap? Spring dan zeker binnen in het natuurhistorisch museum. Ontdek als wereldreiziger alles over de tijgers in Azië, bezichtig oude fossielen en breek je hoofd bij het bestuderen van de vele schedels.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.


Van postkoets tot sms

Wat? Museum für Kommunikation – gratis inkom

Hello from the other side! Telefoneren verliep bij Adele niet al te vlot. Een wandeling in het museum voor communicatie in Bern had haar al een eind vooruit geholpen. Van postkoetsen tot onze vertrouwde en inmiddels onmisbare computers, allemaal te bewonderen voor letterlijk geen geld.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

 

Zürich

Zürich

In de grootste stad van Zwitserland is er voor iedere uitwisselingsstudent een aangepast programma. Voetbalfanaten trekken naar het FIFA-museum, kunstliefhebbers verdiepen zich in het dadaïsme en de studenten die aan de lippen van Joyce of Mann hangen, bezoeken er hun graf. Het podium wordt frequent bevolkt en de designerhakken weerklinken vrolijk in de dure winkelstraten. Kan niets van het voorgaande je bekoren? Dan is er nog het lekkere eten, zwemmen in het meer en uitgaan tot in de vroege uurtjes.


Zwitserland samengevat

Wat? Landesmuseum Zürich – gratis inkom

Alles te weten komen over Zwitserland, van de geschiedenis van het land tot de inrichting van de Zwitserse huizen, het kan in het nationaal museum in Zürich. Zwitserland leren kennen kost je op die manier niets, de inkom is volledig gratis!

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

 

Luzern

Luzern

Haar leeuwenmonument inspireert je misschien om je tanden in Luzern te zetten. Er hangt een idyllische sfeer over de stad met de rivier die door haar hart stroomt en de vele, soms houten brugjes, die de uiteinden verbinden. Luier loom aan het Vierwoudstedenmeer of trek de bergen in, Luzern biedt vele mogelijkheden.


Kunst met grote K

Wat? Kunstmuseum Luzern – gratis inkom

Gepassioneerde liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen massaal afzakken naar het kunstmuseum in Luzern. De tentoonstellingen bevatten werken van zowel nationale als internationale kunstenaars en zijn steeds aan verandering onderhevig. Het toegangsticketje van dit  toonaangevend museum mag niet in je collectie ontbreken.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.


Alles over gletsjers

Wat? Stiftung Gletschergarten Luzern – gratis inkom

Tot rust komen kan in de tuinen van het gletsjermuseum in Luzern. Probeer je hoofd koel te houden in het gletsjermuseum waar je terug geteleporteerd wordt naar Zwitserland in de ijstijd. Ijs en gletsjers hebben geen geheimen meer voor jou wanneer je het museum verlaat en je begrijpt de personages van Frozen nu zoveel beter. Terugkeren naar het hedendaagse Luzern kan enkel als je je weg weet te vinden doorheen het spiegeldoolhof.

Hoe? Toon je European Youth Card aan het loket om je korting te claimen.

 

Het lijstje is nog niet gedaan. Met jouw European Youth Card geniet je van 137 kortingen in Zwitserland. Ontdek ze hier allemaal. 

Nóg meer kortingen buiten Zwitserland? Ontdek het hier.