Met de trein naar Oost... Europa?

Win een Interrail-pas

Marie Van Oost

Ben je achttien jaar oud? Heb je zin om wat van de wereld te zien? En besef je bovendien dat duurzaam reizen de shit is? De Europese Unie geeft 15.000 Interrail-passen weg, een treinticket waarmee je een maand lang door Europa kunt trekken. Waarom dat de moeite is, lees je hier.

Een Interrail-pas geeft je het recht om tussen 9 juli en 30 september tot 30 dagen op reis te gaan in maximum vier landen van de Europese Unie. Een topkans voor achttienjarigen die het buitenland willen ontdekken en intussen wat burgerzin willen kweken, klinkt het bij het Europees Parlement. En dat klopt, want door met de trein te trippen, reis je langzamer. In het vliegtuig zie je enkel wolken, terwijl je in de trein met je eigen ogen leert wat Europa te bieden heeft. Je bent ook vrijer, want je kunt kiezen waar en wanneer je op- en afstapt. Zo kun je je reis à la minute aanpassen naar je eigen zin. Bovendien leer je gemakkelijker mensen kennen, aangezien alle fellow Interrailers enthousiast zijn om elkaar te ontmoeten.

Je kunt de tickets winnen via de Jongerensite van de Europese Unie. Deelnemers moeten vijf quizvragen beantwoorden en er is ook een schiftingsvraag. Aanmelden kan tot 26 juni 12 uurDe gratis tickets worden verdeeld over de 28 lidstaten van de Europese Unie. Voor België maken zo'n 300 jongeren van 18 (geboren tussen 2 juli 1999 en 1 juli 2000) kans.