Ontdek Berlijn met deze niet te missen expo's

Expotips

Nele Laus

Ben je op Erasmus of citytrip en klaar om het culturele aanbod van de Duitse hoofdstad te ontdekken? BILL-reporter Nele gidst je langs de origineelste en meest interactieve expo’s van het moment. Los geht’s!

 

DIY-Design

Aan het eind van de Eerste Wereldoorlog en Tweede Wereldoorlog, toen het gewone leven terug stilaan op gang kwam, gingen veel mensen op zoek naar manieren om hun woningen wat op te smukken met een erg beperkt budget.

Een ode aan die vindingrijkheid vind je terug op de tentoonstelling Do it yourself-design. Hier kom je geen peperdure designspullen tegen, maar wel helemaal zelfgemaakte ontwerpen. Ga je graag zelf aan de slag? In de DIY-workshops leer je op een creatieve manier je eigen meubelen te maken of te hergebruiken.

 Waar? Bröhan-Museum (tot 29/01/2017)

Do it yourself Design

Netzwerken

Sharing is een basisbehoefte van de mens. De tentoonstelling das Netz werpt een blik op tweehonderd jaar aan technologische netwerken, gaande van de telegraaf tot het 4G-netwerk. Je kan er bovendien filosoferen over hoe netwerken ons dagelijks leven veranderden en voor welke uitdagingen zij ons plaatsen.

Waar? Deutsches Technikmuseum 

Een buitenaardse blik op de toekomst

Wie graag verder de futuristische kant op gaat, kan naar Things To Come. Deze expo heeft het karakter van een tijdreis en neemt je naar de maatschappij van de toekomst. Met een combinatie van een indrukwekkend decor, baanbrekende technieken en krachtig beeldmateriaal krijg je een indruk van wat er ons op aarde en ook daarbuiten te wachten staat.

Waar? Deutsche Kinemathek (tot 23/04/2017)

Things to come

Kunst to go

Dit ludieke kunstautomaat in het Jüdische Museum bevat unieke kunstwerken van Duitse artiesten die je een persoonlijke blik in hun belevingswereld bieden. In ruil voor 6 euro (te betalen in munstukken van 2 euro) ga je aan de haal met een leuk kunstpakketje. Origineel souvenir? Check.

Waar? Jüdisches Museum (tot 31/12/2016)

Kunst to go