Op reis: verborgen parels in Europa

Steden die de moeite waard zijn

Martyna Sklodowska

De zomer is in aantocht. Tijd om die vakantie te boeken! Ben je uitgekeken op het Colosseum of de Eiffeltoren? BILL zocht enkele verborgen parels voor je uit. 

Amalfi in Italië

Amalfi is een stad aan de Amalfikust in de provincie Salerno in Italië. Wanneer je door de streek rijdt, kan je de citroenbomen haast niet missen. De stad is opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Huur je Fiat 500 en geniet van de prachtige Amalfikust. Limoncello per favore!

Jajce in Bosnië en Herzegovina
 

Voor de mooiste waterval van Bosnië moet je in Jajce zijn. De waterval is maar 20 meter hoog, maar de turquoise kleur van het water maakt de waterval bijzonder. Ook de burcht en Mlincici (watermolens) zijn daar te vinden. Van hieruit heb je een ongelofelijk uitzicht over de stad.

Azoren in Portugal

De Portugese eilanden de Azoren zijn negen eilanden van vulkanische oorsprong die één voor één een bezoekje waard zijn. Een robuuste parel vol vulkanen, watervallen, wijn, enzovoort. De top van Portugal beklimmen kan in het eiland Pico, waar de hoogste berg van het land te vinden is. De Azoren zijn dan de beste uitvalsbasis om walvissen te spotten of een duikje te nemen met dolfijnen.

Perast in Montenegro

Perast is een klein en oud dorp in Montenegro. Het staat bekend voor Gospa od Škrpjela, wat een kunstmatig aangelegd eilandje is.  Op het eiland staat sinds 1630 een kerk, Crkva Gospa od Škrpjela. Een bezoekje brengen aan dit eiland is mogelijk, je betaalt slechts vijf euro om er naartoe te varen. Je kan er ook genieten op één van de gezellige terrasjes aan het water, wat de ideale plek is voor een zonsondergang met je lief.

Kaap Kolka in Letland

Kaap Kolka is een prachtig natuurgebied dat zich tussen de Golf van Riga en de Baltische Zee bevindt. Doordat de Golf van Riga en de Baltische Zee er bij elkaar komen, wisselt het water van kleur. Daarnaast is Kaap Kolka the place to be voor surfers en zwemmers. Surf's up!