Reis met je ogen op Summer of Photography

Bozar

Brussel

Nathalie

Foto’s voor Reis met je ogen op Summer of Photography

Dey Your Lane: Lagos is de grootste stad in Afrika met zo'n 18 miljoen mensen.

Google maps
location

Muziekfestivals zijn de topprioriteit deze zomer. Maar wat dacht je van een fotofestival tussendoor? De Summer of Photography in Brussel heeft als thema urban vibes. De hyperactuele vraag is hoe we vandaag in de stad samenleven. Dit zijn alvast onze favorieten.  


Citytrip naar de grootste stad van Afrika

Dey your Lane!" is een typische uitdrukking in Lagos voor "het gaat je geen f*** aan". Niet verwonderlijk, als je weet dat de Nigeriaanse megalopolis de grootste Afrikaanse stad is met naar schatting 18 miljoen (!) mensen. Het is ook een van de snelst groeiende steden ter wereld: tegen 2050 zou het aantal inwoners verdubbelen. Benieuwd hoe mensen overleven in zo’n bruisende en knetterende urban jungle? Citytrippen naar Lagos lukt nog niet met Ryanair, maar dankzij deze expo met foto, video en soundscapes is het bijna alsof je er zelf was.


Mexico City vanuit de lucht

Van Lagos gaan we naar Mexico City, nog zo’n megastad. De fotograaf Pablo López Luz toont met zijn luchtfoto’s de chaotische stadsontwikkeling en de impact op het landschap. De extreme stadsontwikkeling heeft enorme sociale en politieke gevolgen, om van het milieu nog maar te zwijgen. Zal de stad uiteindelijk zichzelf vernietigen? Ontdek het in de Botanique tot 24 juli. 


The Gang in Brussel

Met een enthousiaste bende amateurfotografen trok de Belgische fotograaf Vincen Beeckman door Brussel. Deze gang laat alle gezichten van de stad zien: van een drukke supermarkt over een chique hotelzwembad tot een verloederde buurt. Benieuwd naar hun frisse blik op de stad. 


Protest op het plein 

Pleinen zijn traditionele verzamelplaatsen. Niet enkel om mensen te checken op een zomerse dag, maar ook wanneer het scheef zit. De laatste jaren zagen we dikwijls grote groepen demonstranten die op het plein hun ongenoegen tonen en verandering eisen. Denk maar aan de Arabische Lente, de Occupy-beweging en dichter bij huis, het burgerinitiatief Hart Boven Hard. De Italiaanse fotografe Eva Frapiccini zet de openbare ruimte zelf in de spotlight. Hoe palmen demonstranten de straten in? Welke sporen laten stakingen, betogingen en protestacties achter in de stad?


Nikon Talks

Op 14 juli komen vier beloftevolle, Belgische fotografen hun nieuwste project presenteren. En dat zijn niet de minste: An-Sofie Kesteleyn werd even wereldberoemd met haar My First Rifle-project en Sebastien Van Malleghem maakte indruk met PRISONS, een zeer actuele reeks over de omstandigheden in het Belgische gevangeniswezen. Ook Gert Verbelen en Lara Gasparotto mochten op ontdekking met steun van Nikon.