Reis rond de wereld met blogster Marie Monsieur

Mademoiselle Monsieur

Kelly

Met haar blog Mademoiselle Monsieur is wereldverkenner Marie haast altijd onderweg. Doorheen Zuid-Amerika, Afrika of gewoon in ons charmante Belgenlandje. Marie: "Als ik te lang thuis blijf, word ik onrustig en moet ik snel iets boeken." 

Reizen als verslaving

Hoe heb je de reismicrobe te pakken gekregen? 
Marie Monsieur: “Ik heb van jongs af aan gereisd en ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in andere culturen. Je leert ontzettend veel van reizen en net dat vind ik zo boeiend. Er zijn zo veel mooie dingen te zien, dat je eens je begint te reizen alleen maar meer wilt ontdekken. Reizen is verslavend, ja.”

Hoe vaak per jaar ga je op reis? 
“Niet vaak genoeg! Ik probeer wel elke maand even weg te zijn. Maar nu ben ik een paar weken thuis geweest, wat ik ook wel eens leuk vind. Ik ben verzot op Antwerpen, maar als er ik te lang  blijf, word ik onrustig en moet ik snel iets boeken.” 

Wanneer is een reis voor jou geslaagd? 
“Ik vind het leuk om naar plekken te reizen die ik al eens eerder bezocht, maar dan op een ander moment doorheen het jaar. Je kan een stad op heel veel verschillende manieren bezoeken, het hangt er maar van af wat je verwacht. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig naar Parijs, waar ik dan gewoon kan rondstruinen in de straatjes en niet meer per se naar de toeristische trekpleisters moet."

"Langs de andere kant vind ik het uiteraard ook leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Ik houd van de meest verschillende soorten reizen. Van citytrips en van exotische oorden. Van de zon en het strand, maar ook van besneeuwde bergen. En ik slaap even graag in een tent als in een luxueus hotel. Ik probeer elke keer opnieuw op zoek te gaan naar de meest unieke ervaringen.” 

 Gsm, notebook en sloefen

Wat neem je zeker mee op reis? 
“Mijn gsm, zodat ik met het thuisfront in contact kan blijven. Een notebook om alles op te schrijven. Ja, ik ben nog altijd verzot op pen en papier. En m’n sloefen neem ik ook altijd mee, zodat ik ver weg van huis toch een thuisgevoel heb.”   

Welke bestemmingen staan nog op jouw lijstje? 
“Binnenkort ga ik naar IJsland, daar wil ik al heel lang eens naartoe gaan. Ik wil ook nog naar Japan, India, Montenegro en Schotland. Mensen denken dat ik als reisblogster al de hele wereld gezien heb, maar ik moet nog zó veel ontdekken. In september ben ik voor het eerst naar Canada gegaan, daar wil ik bijvoorbeeld meteen terug naartoe. Wat een fantastisch land! En ik ben net terug van Manchester en Liverpool, twee minder voor de hand liggende steden die nochtans echt de moeite waard zijn. Zulke ontdekkingen vind ik de max. Ik geef elke bestemming een kans, want – geloof mij – elke plaats heeft op zijn manier wel iets interessants te bieden. Je moet gewoon weten waar je moet zijn.”  

De favorieten van Marie 

Lekkerste eten?

“Ik ben verzot op Mexicaans eten. Taco’s en mojito’s zou ik elke dag kunnen bestellen. En dan nog het liefst bij Candelaria, een fantastisch eettentje in Parijs.” 

Mooiste stranden? 

“In augustus ben ik naar Colombia gegaan. Aan de westkust heb je er erg speciale stranden met zwart zand dat overgaat in de jungle. Magisch!” 

Beste bed? 

“Mijn bed, thuis.” 

Leukste winkelstraten? 

“De straatjes in de wijk Marais in Parijs. Al winkel ik ook graag in Antwerpen, een fantastische shopstad als je het mij vraagt.” 

 

 Volg de avonturen van Marie op haar blog, Facebook -en Instagrampagina.