Taiwan: de verborgen schat van Azië

Travel journal

Diana Goderich

Wolkenkrabbers, theeplantages, prachtige stranden en heel vriendelijke mensen: Taiwan, ook bekend als Formosa –wat zoveel betekent als ‘Prachtig Eiland’ in het Portugees- heeft het allemaal.

Het eiland van je dromen ligt ten noordoosten van de Filipijnen, is goedkoper dan Japan en de bevolking is er beleefder dan in China. Bovendien vind je er een overvloed aan (lekker) eten en doe je er de gekste ervaringen op. 

Taipei

De hoofdstad van het land heeft twee gezichten – het oude en het nieuwe Taipei. Reis door de tijd tijdens een wandeling van het westen naar het oosten van de stad. Start aan de Longshan Tempel en de oude straatjes daarrond tot het eerste shopping district van de stad – Ximen – en voel de sfeer van oud Taipei.

Neem rond 17 uur de MRT (Mass Rapid Transit) naar Taipei 101 en geniet van  zowel het dag- en nachtuitzicht vanop het vijfde hoogste gebouw ter wereld. Ga ’s avonds eens naar de CKC Memorial Hall en kijk naar de danslessen in openlucht die plaatsvinden rond de trappen van de Hall. Hiphop is populair in Taiwan dus grijp je kans om een paar nieuwe moves te leren.

Yum-yum Time

Ga naar Tainan voor iets lekkers, dit is de stad van het eten. Check Shanghai Hao Weidao (上海好味道小籠湯包) voor de beste dumplings ooit en ga daarna naar Fulewu (福樂屋, ‘happy house’) voor een dessert. Daifuku is een soort grote mochi – een traditioneel Taiwanees dessert – gevuld met verse vruchten. Author's choice? Aarbeien! De daifuku blijven slechts 12 uren goed dus je kan er helaas geen meenemen naar huis. De perfecte optie voor mensen zonder tijd is DanDan Fastfood, dat alleen bestaat is in het zuiden van Taiwan. Denk: fastfood op Taiwanese wijze.

Night market

Maakt niet uit waar in Taiwan je bent, er is altijd een night market dichtbij. Het is de perfecte plek om goedkoop lokale gerechten te proeven en om jouw Chinees te oefenen. Maak je geen zorgen, alles wat je koopt op straat is goed te verteren, maar pas op voor pikante dingen!

Oh my god, look!

Neem je fototoestel mee, huur een scooter en rij naar de bergen van Nantou. De panoramische uitzichten in deze regio zullen je ongetwijfeld bekoren. Koop een ijsje gemaakt van zwarte thee en bezoek de Sun Moon Lake like a local. Rijd tot 3000 meter boven zeeniveau op de Alishan berg, de oorsprong van veel bekende soorten thee.

Beach buddies

Geniet van de zon in Kenting, het meest zuidelijke punt van Taiwan. Ook bekend als 'de kolonie van Taipei' omdat zo veel bewoners van de hooftstad naar Kenting komen om te ontspannen. Hemelsblauw water en kokosnoten met een rietje in - een perfecte einde van een intense reis.

Op zoek naar meer info over praktische zaken? Hier moet je zijn.