Vijf tips om alles uit je trip naar New York te halen

Trippen met BILL

Jacotte

New York: het betonnen oerwoud waar dromen van gemaakt zijn. Het zou ons verbazen moest deze grootstad nog niet op je verlanglijstje staat. Daarom: onze ultieme tips voor NYC.

DO: High Line = Hidden Gem

Geen zin om de platgetreden paden in Central Park te betreden? Neem dan de subway naar The High Line, een wandelpad in het Zuidwesten van Manhattan, dat gebouwd is op een oud tramspoor. Het is iets meer dan twee kilometer lang en zo’n tien meter hoog. En het zal fantastisch staan op jouw Instagram, beloofd. Fun fact: The High Line is links en rechts versierd met wilde planten, een knipoog naar de vegetatie die al op het verlaten tramspoor groeide voor het pad er kwam. 

highline

DON'T: Empire State of bullsh*t 

Volgens veel toeristische gidsen is een bezoek aan the Empire State building een absolute must. Dikke nonsens, als je het ons vraagt. Niet alleen is het uitzicht beperkt door de art-decostructuur, wanneer je er bovenop staat, zie je dit prachtige gebouw bovendien niet in de skyline schitteren. Zonde! Wij vonden het tonnen leuker om een andere wolkenkrabber te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Rockefeller Center. Top of the Rock, zoals dit uitkijkpunt heet, kost ongeveer evenveel, maar biedt volledige, onverhinderde 360° views op alle skyscrapers, inclusief Empire State.

Topoftherock

DO: die vreselijk toeristische stadsbussen 

Ze mogen dan misschien wel überkitscherig zijn, eerlijk is eerlijk: Hop-on, Hop-off bussen in New York zijn fantastisch. Dat is eventjes schaamte inslikken en samen met dat dikke Duitse koppel opstappen. Als je chance hebt met de gids, krijg je zelfs details over welke celebs waar wonen. Dat is geen toeristenval, dat is een steengoede deal. 

DO: ontwijk je weegschaal forever 

Als we je één tip mogen geven voor een reis naar New York, dan is het wel om niet op de weegschaal te gaan staan bij thuiskomst. Om het met een kaartjescliché te zeggen: het eten is hier lekker. Een keuze maken is dan ook onmogelijk, maar of je nu gaat voor een New Yorkse cream cheese bagel of een street style pizza, veel kan je niet verkeerd doen, zolang er maar een grote letter A aan het raam hangt. Food safety first

DO: Laat Lady Liberty links liggen 

Een citytrip New York is uiteraard niet compleet zonder een bezoekje aan Lady Liberty, maar een ferryticketje naar Liberty Island kost al gauw $18. Weggesmeten geld! Je kan namelijk ook de gratis (gratis!) ferry naar Staten Island nemen. Hierbij stop je niet op Liberty Island, maar krijg je er wel dezelfde (misschien zelfs mooiere) uitzichten bij. Evenveel foto-opportuniteit en 18 dollar meer voor pizza en bagels dus.