Vijf vakantietips voor late beslissers

Spanje / Frankrijk / Hongarije / Italië / Polen

Pieter Claes

Je weet nog maar net dat je geen herexamens hebt? Hoera, proficiat! Maar omdat je er zo zeker van was dat je een tweede zit aan je been had, heb je nog geen reisplannen gemaakt?

Geen nood: dankzij BILL bevind je je in geen tijd op een Spaans terras, op Franse golven of in een Hongaars badhuis. Vijf vakantietips om je zomer zonder herexamens nog een pak leuker te maken: 

Surfen in Mimizan 

Het Zuid-Franse Mimizan is zowat het walhalla voor surfers, voor foodies én voor feestvierders. Mode-icoon Coco Chanel bracht er vaak haar vakantie door, dus je treedt in elk geval in illustere voetsporen. Je vindt er adembenemende stranden, de beste golven om op te surfen, winkels, barretjes en restaurants. Ook de vele heuvelachtige duinen en de dichte dennenbossen zijn typerend voor de streek.

Voel je het al kriebelen? Check dan zeker eens het aanbod van Flowtrack. Zij bieden diverse vakantieformules aan, afhankelijk van je leeftijd en of je alleen of in groep wenst te reizen. 

La vita è bella a Bologna

Bologna is omwille van zijn centrale ligging het ideale vertrekpunt voor een roadtrip in Italië. Met de trein sta je in geen tijd onder de Cattedrale di Santa Maria del Fiore in Firenze, eet je echte parmaham in Parma of lig je te bakken op het strand in het prachtige Ravenna.

Maar uiteraard is Bologna zelf ook een pracht van een stad. Typerend zijn de ellenlange wandelgalerijen en de karakteristieke donkerrode steen van de bouwwerken. Tijdens de zomermaanden worden er op de Piazza Maggiore bovendien gratis filmklassiekers vertoond in de openlucht. Ideaal om te bekomen van een drukke dag vol sightseeing

Eviva España in Sevilla 

Ben je een echte zonneklopper, maar heb je ook een hart voor cultuur? Dan is Sevilla jouw ideale bestemming. De stad kent een ongelofelijk rijke geschiedenis, die je integraal terugvindt in el Reales Alcázares de Sevilla, het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. Het kasteel deed trouwens dienst als decor in Game of Thrones. Je kan je er vergapen aan wondermooie tuinen en architecturale hoogdstandjes uit onder andere de Moorse periode, de gothische tijd en de rennaissancestijl. Nog niet overtuigd? Proef dan eens de heerlijke Tinto de verano, een verfrissende variatie op de klassieke sangria. 

Afkoelen in Warschau

Nu ja, "afkoelen"... Tijdens de zomermaanden haalt het kwik in de Poolse hoofdstad vlotjes temperaturen boven de 23 graden, dus je hoeft je ski-jas zeker niet in te pakken. Het leven in Warschau is een pak goedkoper dan bij ons: Voor 20 złoty – omgerekend 4,5 euro – krijg je een uitgebreide lunch voorgeschoteld. Een pintje kost je ongeveer 2 euro, maar daarvoor krijgt je wel standaard een halve liter bier ingeschonken. Verder staat de stad bekend om zijn kleurrijke architectuur, diverse musea en enorme winkelcentra. Voor ieder wat wils, daar in Warschau. 

Verwennerij in Boedapest 

De hoofdstad van Hongarije is al jaren aan een stevige opmars bezig bij toeristen. Een wandeling langs de Donau voert je langs idyllische bruggen, monumenten en karaktervolle cafés. Met een kleine omweg kan je ook het stadskasteel, het adembenemende nationale parlement en de Gellértheuvel bezoeken tijdens dezelfde tocht. Daarnaast is de stad vooral bekend omwille van de oude badhuizen met thermische baden. Je kan er een hele dag genieten van massages, sauna's en bubbelbaden  voor 5 tot 20 euro, afhankelijk van de locatie.