Student in het buitenland: hulpvaardige organisaties

Word man/vrouw van de wereld

Eva Inge

Op zoek naar organisaties die jou een handje helpen bij je buitenlandavontuur?

Ver van de vertrouwde namen thuis? Wij bieden jou enkele boeien aan in het wilde wateravontuur in het buitenland.

Studeren in het buitenland

Het eerste Google search result en bovendien een prima vertrekpunt. Info en doorverwijzingen over opleidingen, studieprogramma's en beurzen, na een paar klikken hebben deze thema's geen geheimen meer voor je.

Kamiel

Kamiel: dat is Kafka en mobiel. Of hoe je kafkaiaanse, bureaucratische onzin ontwijkt. Zij helpen je immers met de administratieve rompslomp en zorgen dat het puntje "sociale zekerheid" vlotjes wordt afgevinkt.

JINT

Onder het motto 'maak dat je weg bent' zorgt JINT voor een internationale samenwerking met jongeren - en jeugdorganisaties. Zij beschikken over een uitgebreid netwerk waar jij gerust even in kan piepen.

SIHO

SIHO of in het lang: Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs staat in voor gelijke kansen voor personen (en dus ook studenten) met een beperking. Met gericht onderzoek, dienstverlening en een netwerk zorgen zij dat een beperking niet in de weg staat van een unieke buitenlandervaring.

Go Strange

Een vakantiejob onder de buitenlandse zon, een ervaring als au pair of een studie in verre oorden? Go Strange is het beste startpunt. Zij begeleiden je met praktische snufjes en staan je bij met hun expertise.

Erasmus Student Network

Het Erasmusprogramma is het grootste in Europa: bijna 200 000 studenten zijn betrokken. Via deze portaalsite kom je alles te weten wat (on)rechtstreeks te maken heeft met het bekende uitwisselingsprogramma.

EPOS

EPOS staat in voor de Vlaamse tak van de opleidingsprogramma's binnen de Europese Unie. Projecten zoals 'leven lang leren' en Erasmus+ vallen onder hun verantwoordelijkheid.