Yasmine liep vier maanden stage in Lincoln

Word m/v van de wereld

Pieter

Wie? Yasmine El Farissi (22) 

Studie? Bachelor Journalistiek (PXL)

Waar?  Lincoln, Verenigd Koninkrijk   

Programma? Stage bij radiozender Siren FM 

 Yasmine El Farissi

Waarom het Verenigd Koninkrijk? 

Yasmine El Farissi: "Ik ben enorm gefascineerd door de Engelse taal. Iedereen die me kent weet ook dat ik nooit alleen maar Nederlands babbel, er zit altijd een beetje Engels tussen. Daarom besloot ik mijn stage in het buitenland te doen. Oorspronkelijk zou het Amerika worden, maar je weet hoe moeders zijn: die hebben hun kinderen liefst het dichtst bij zich, dus werd het uiteindelijk het Verenigd Koninkrijk."

Leuke stageplaats? 

“De zoektocht naar een werkplek verliep moeizaam. Uiteindelijk wist mijn stagelector mij door te verwijzen naar een lokaal radiostation in Lincoln dat gelinkt is aan The University of Lincoln. Na wat mailtjes heen en weer, had ik eindelijk een stageplaats. Ik kreeg de opdracht om Europeanen in het Verenigd Koninkrijk te interviewen over de (toen nog niet besliste) Brexit. Heel erg interessant. Ik merkte toen al dat vooral jonge mensen helemaal niet akkoord gaan met wat er ondertussen helaas een realiteit is geworden.” 

Chips zijn frieten en crisps zijn chips

Cultuurshock? 

“Niet echt, ik werd enkel duizelig in de auto, omdat het voelde alsof ik aan de verkeerde kant zat. Ook wat betreft het eten zijn er kleine verschillen: chips zijn frieten en crisps zijn chips. Bovendien wordt er hier bij elke maaltijd een gigantische portie crisps weggewerkt. Ik eet mijn chips toch nog altijd liever als snack, niet als echte maaltijd. Verder ging alles prima, mijn stageplaats was awesome en mijn collega’s en baas waren heel erg leuke mensen. Iedereen wou me rondleiden en de stad laten zien. Ik moest vooral absoluut eens up the hill naar the cathedral."

Belgen vs. Britten?  

“Britten zijn vooral veel beleefder dan Belgen, ik hoor bijna op elk moment "sorry". Zelfs als ze helemaal niets verkeerd doen. Verder pas je ook beter op met beledigende uitspraken. Zo sprak ik eens the n-word uit en kreeg ik onmiddellijk tegen mijn voeten van mijn flatgenoot. Omdat zoiets blijkbaar echt niet door de beugel kan in Engeland."

Heimwee naar hotel mama?

“Dat viel echt wel mee. Zeker in het begin, toen alles nog nieuw en spannend was en mijn flatgenoot mij overal mee naartoe nam. Ik woonde in een typisch studentenhuis. Qua prijs viel dat best mee, ik betaalde ongeveer negentig pond per week. Gemiddeld is dat voor een kamer ongeveer 120 pond, dus op dat gebied mocht ik niet klagen." 

“Ik was in het begin wel een beetje bezorgd dat ik het in mijn eentje niet zou redden, vooral omdat ik nooit alleen heb gewoond. Vroeger kon ik op elk moment thuiskomen en moest ik me geen zorgen maken over wat ik zou gaan eten. Mama had altijd iets klaargemaakt. Hetzelfde geldt voor mijn was en plas. Maar geleidelijk aan word je vanzelf zelfstandiger.” 

 

Yasmine El Farissi

Vette houseparties, straatracen & Big Mac’s 

Het mooiste moment? 

“Midden in de nacht samen met mijn flatgenoot over een drukke baan naar McDonald's rennen. En dan met een Big Mac én een Filet o ’Fish achter de kiezen een loopwedstrijdje houden om vier uur in de ochtend, omdat we zo graag wilden weten wie de snelste was (ik won, al zegt hij van niet). Ook de feestjes zijn niet mis, zo heb ik veel mensen leren kennen tijdens een vette houseparty bij de vriend van mijn flatgenoot.” 

Terug naar Engeland? 

“Mijn moeder gaat er niet al te blij mee zijn, maar zeker en vast. Ik ben nu zelfs aan het bekijken of ik mijn master aan the University of Lincoln kan behalen. Ik heb me al ingeschreven, al moet ik nog uitzoeken of ik recht heb op een studielening. Studeren in het Verenigd Koninkrijk is duur: het inschrijvingsgeld bedraagt tienduizend pond." 

 

De insidertips van Yasmine 

British Museum

British Museum

Londen

“Met de trein sta je op twee uurtjes in de hoofdstad. Het British Museum mag je dan uiteraard niet overslaan.” 

Coffee Aroma

Lincoln (24 Guildhall Street)

Hands down de lekkerste koffie van Lincoln.” 

Walkabout

Lincoln (233-237 High Street)

“Een zalige sports bar in het hartje van de stad.” 

 

Meer inspirerende verhalen over studeren en/of stage lopen in het buitenland? Je vindt het hier