Zes reistips voor Game of Thrones-fans

Sightseeing in Westeros

Pieter

Het zevende en voorlaatste seizoen van Game of Thrones nadert zijn conclusie. Heb je net als wij moeite om af te kicken van al die heerlijke draken, woeste wolven en diepgevroren zombies? Geen probleem: onze reistips voor Game of Thrones-verslaafden zijn een pleister op de gapende wonde. Destination: Westeros. 

Zonnebaden in King's Landing 

Zin om stiekem te gaan skinny dippen met Jaime Lannister? Of kom je liever sangria zwelgen op het privé-terras van koningin Cersei? Dan raden we je een vakantie in Dubrovnik aan. De meeste scènes in King's Landing - de uitvalsbasis van de Lannisters - werden namelijk gefilmd in het zonnige Kroatië

Naar Schotland met de Starks 

Winterfell is de burcht waarin de familie Stark aan het begin van de serie nog de plak zwaait. Na een tijdelijke onteigening door de Boltons regeren JonSansa, Bran en Arya er tegenwoordig gelukkig opnieuw over the North. Reden te meer om een bezoek te brengen aan Winterfell, zeker als je niet houdt van zinderende temperaturen. Overweeg dus zeker een trip naar het Schotse Doune Castle in Stirling. 

Bootje varen in Braavos 

Ga op bezoek in de 'kostschool' van Arya Stark, in het verre en exotische Braavos. Bij de faceless men trainde ze namelijk om de perfecte moordenaar te worden. Maar wees gerust: in het Kroatische Kaštel Gomilica kan je je ook perfect amuseren met minder strafbare dingen, zoals bootje varen langs de prachtige kanalen. 

Tapas eten met de Martells 

Bij House Martell weten (of wisten) ze wat genieten is. Hun domein in het land Dorne behoort tot de meest luxueuze chill spots in Westeros. Zin om tapas te komen eten bij de sand snakes? Boek dan een trip naar Sevilla, waar het paleis El Real Alcázar dienst deed als filmset. 

Uitwaaien op de Iron Islands 

De Iron Islands - vandaag de dag bestuurd door de geschifte Euron Greyjoy - zijn in de serie één van de meest onherbergzame plekken om als reiziger aan te spoelen. In het echt valt dat allemaal een pak beter mee. Ballintoy in het noorden van Ierland is de ideale bestemming om eens volledig weg te vluchten van alle drukte. Er wonen slechts 165 mensen, dus je kan er uren ongestoord langs de kustlijn slenteren. 

Bakken en braden in Marokko 

Je weet vast nog wel hoe Daenerys Targaryen in Yunkai de handen vol had met de strijd tegen slavernij en the wise masters. Als wij naar het Marokkaanse Aït-Ben-Haddou gaan, houden we ons niet met dat soort serieuze zaken bezig. In de middeleeuwse stad hebben we het namelijk veel te druk met gapen naar de prachtige architectuur. De ksar - een soort verdedigingsmuur bestaande uit hoge torens - trekt jaarlijks meer dan 25.000 bewonderaars.