5 tips voor het Passa Porta Festival

Passa Porta Festival

Niña Wijers, Rebeka De Wit, Judith Van Istendael, Flore Balthazar

Maxime De Ruyck
  • 24 tot 26 maa 2017

In een hoekje met een boekje. Of met tientallen andere literatuurliefhebbers in onze hoofdstad. Elke twee jaar tovert het Passa Porta Festival Brussel om tot de literaire hoofdstad van Europa. Vijf redenen waarom je daar als booklover bij moet zijn:

1. Literaire stadswandeling

Ontdek het literaire Brussel door anekdotes, citaten en verborgen plekjes in de stad van topauteurs die er ooit verbleven, zoals Leo Tolstjoj en Maurice Maeterlinck.

>> Afspraak op 25/3 om 15u30 aan de Beursschouwburg!

2. Who run the world?

Vrouwen aan de macht! Ga luisteren naar de talkshow van auteur Niña Weijers (De Consequenties) met onder andere filosofe Tinneke Beeckman en schrijfster Rebekka De Wit.

>> 23/3 om 15u30 aan De Markten.

3. Spiegeltje aan de wand

Stel je meest prangende vraag aan illustratrices Judith Vanistendael en Flore Balthazar. Zij schetsen in een handomdraai het antwoord dat je altijd al wou weten!

>> 25/3 om 16u30 aan de Beursschouwburg.

4. The Quiet Volume

Lezen hoor je alleen te doen. Of toch niet? Zit zij aan zij met een vriend of een vreemde en werk je samen aan de hand van geschreven en gefluisterde instructies door een berg boeken.

>> 26/3 vanaf 10u aan Muntpunt.

5. Boekjes kopen. Veel boekjes kopen

Geen boekenfestival zonder nieuwe aanwinsten voor je boekenkast. Achter de Beurs kun je rustig snuisteren in de kraampjes van tweedehandsboekhandelaren. Er is zelfs een ruilbibliotheek! Breng maximum twee boeken mee waarbij je je emotioneel sterk genoeg voelt om er afstand van te doen en ruil ze voor ander leesvoer.

>> 26/3 vanaf 10u op het plein achter de Beurs.

 

Honger naar nog meer? Ontdek hier alles wat er te doen is tijdens Passa Porta Festival