BILL Awards 2016: de winnaars

Brandon Lagaert - Elisa Mol - Woodie Smalls - Samira Saleh

Pieter

De BILL Awards, dat zijn zestien toppers die volgens ons op de rand van de doorbraak staan. De afgelopen weken werd er naarstig gestemd - online en ofline - én een professionele jury boog zich over de deelnemers, want er konden er maar vier winnen. Alle 9715 (!) stemmen werden geteld: maak kennis met de absolute toppers van de BILL Awards.

Brandon Lagaert

Brandon Lagaert (23) is danser en performer bij theatergezelschap Peeping Tom. Hij richt momenteel zijn eigen gezelschap op, Kaiho.Onder die noemer maakt hij solo's en kortfilms, zoals You Blow Me Away, over een eenzame man en zijn opblaasbare pop. 

Lees hier het volledige interview met Brandon en bekijk de video. 

Elisa Mol 

Elisa (21) trok helemaal alleen naar Firenze om er de stiel van schoenmaker te leren. Ze lanceerde haar eigen sneakermerk Fiamme en een lijn met schoenenaccessoires, Frilles. Eva Daeleman en Noémie Wolfs zijn alvast fan. 

Lees hier het volledige interview met Elisa en bekijk de video. 

Woodie Smalls 

Woodie Smalls (19) is goed op weg om een hiphoplegende in Europa te worden. Vorig jaar verscheen zijn eerste album, Soft Parade. De Red Bull Electropedia Award voor beste urban had hij al. Nu mag hij ook een BILL Award aan zijn schouw hangen. 

Lees hier het volledige interview met Woodie en bekijk de video. 

Samira Saleh 

Samira (22) is een slam poet met ballen. Ze omschrijft haar teksten als out of the box & in your face. Met Urban Woorden is ze leading lady van het internationale project Youth Speaks

 Lees hier het volledige interview met Samira en bekijk de video. 

 

Meer over de BILL Awards: hier brandt de lamp