Bloggen op maandag: Julie Donckers

BILL Awards

Categorie: Doen

Jelijn Fiers

Foto’s voor Bloggen op maandag: Julie Donckers

"Voor altijd in België blijven is niet goed voor mijn creativiteit."

Julie Donckers is de oprichtster en het creatieve brein achter de succesvolle blog Why Not Monday. Geen negatieve vibes en deprimerende mood meer op maandag.

Julie is een bezige bij en dus ook de ideale kandidate voor een BILL Award in de categorie Doen. Ze studeerde communicatiemanagement en ging op Erasmus naar Denemarken, deed een stage in Berlijn en werkt momenteel bij VRT start-up. Maar wij kozen haar vooral voor haar succesvolle blog.

Positive vibes

Wat is het idee achter Why Not Monday?

“Het idee achter Why Not Monday is eigenlijk heel simpel: jullie maandagen leuker maken. Dat doen we in verschillende categorieën: hungry, thirsty, music, people, shop, travel. Onze vaste rubriek die we elke maandag aanbieden is de Why Not Monday Playlist. Muziek die jullie maandag leuker maakt, maar niet op een melige manier. Samen met een team, nationaal en internationaal, leveren wij elke maandag content met een positieve noot.”

Over welke capaciteiten moet je beschikken om deel uit te maken van jouw team?

“Eerst en vooral moet de schrijfstijl en de fotografie passen binnen onze stijl. Vooral de fotografie moet goed zitten. Why Not Monday is een visuele blog dus ik vind het heel belangrijk dat ze zelf goede foto's kunnen nemen. Op vlak van taal kunnen we altijd bijsturen, voor fotografie is dat moeilijker. Bovendien moeten ze ook in staat zijn om een oppeppende mood te creëren.”

Welke toekomstplannen heb je nog voor de blog?

“Naast onze blog wil ik graag Why Not Monday Studio oprichten. Daarin zou ik samenwerken met freelancers die momenteel vrijwillig werken voor Why Not Monday. Ik vind het belangrijk om samen aan projecten te werken zodat we elkaars netwerk en portfolio kunnen vergroten. Ik wil ook graag de content in een boekvorm krijgen, maar dat is een code die ik nog moet kraken. Het is totaal iets anders dan digitaal, al kunnen we misschien wel de mindset overnemen. Maar dat is eerder een driejarenplan.”

Waarom moeten de mensen op jou stemmen?

"Omdat ik probeer met Why Not Monday jullie maandag wat leuker te maken met muziek, recepten en tips voor je citytrips of eigen stad. En omdat ik zo veel mogelijk mensen wil meetrekken. Ondernemen is niet enkel voor jezelf, je moet de mogelijkheid kunnen zien om andere mensen erbij te betrekken."

Dilemma time

Jij hoort wat iedereen denkt of iedereen hoort wat jij denkt?

"Iedereen hoort wat ik denk. Ik ben toch een flapuit dus het zou niet veel veranderen. Ik ben altijd heel eerlijk over wat ik denk en wat mijn plannen zijn."

Je hebt nooit meer internet of je kan nooit meer naar buiten?

“Dat is een moeilijke. Zonder internet heb ik geen job natuurlijk (lacht). De gezonde kant in mij zegt dat ik het internet moet laten vallen, maar ik twijfel nog. Misschien zou ik best toch naar buiten gaan, proberen afkicken en iets anders zoeken.”

Jouw blog stoppen en in het buitenland werken of jouw blog behouden en in België blijven?

“Dat is nog moeilijker. Ik denk dat ik naar het buitenland zou gaan, omdat je daar nieuwe kansen krijgt. Hoeveel pijn het ook zou doen. Het is moeilijk om je inspiratie te blijven voeden als je altijd in dezelfde omgeving blijft. Ik weet gewoon dat voor altijd in België blijven niet goed is voor mijn creativiteit.”