De Langste Nacht in De Studio

In de B&B van Aladdin & David Lynch

Annelies Verbeke - Maarten Inghels - Sofie Verdoodt ...

Pieter

De Langste Nacht

Google maps
location

De Langste Nacht van 2015 wordt zeker niet de saaiste. Afspraak op 19 december in De Studio, om een nachtje door te doen. Niet (noodzakelijk) met sloten drank, maar wel met de kunst van het woord, in de slaapkamer dan David Lynch of het boudoir van Aladdin. 

Bizarre B&B

Voor De Langste Nacht ontpopt De Studio zich als een bizarre B&B met geschifte themakamers. Een zaal wordt met waterpijpen en lampionnen omgetoverd tot het decor van Duizend-en-een-nacht. Max Temmerman en Annelies Verbeke komen er vertellen vanop hun vliegend tapijt. 

The Black Lodge 

Om de hoek kan je in de cafékamer wegdromen bij de stemmen van Marieke Rijneveld en Ellen Deckwitz. Misschien toch stoppen bij je derde pintje, want niet veel verder liggen Maarten Inghels en Katharina Smets op de loer. Zij zullen voorlezen in de David Lynch-kamer. Zelfs op een nuchtere maag belooft dat een bevreemdende ervaring op te leveren. 

Poëzie op je lijf geschreven

Naast de verschillende kamers wordt de nacht verder gevuld met slam poetry – zowel in een discojasje als met een Zuid-Afrikaans accent – en poëzieportretten. Tess Jacobs, Dries Martens en Mathilde Quirinen komen gedichten fabriceren die je letterlijk op het lijf geschreven staan.