Boekenfeest in Brussels Expo!

Boekenfestijn 2011

De Centrale Boekhandel

Alicia

Zoals elk jaar was er ook deze keer een zeer uitgebreide collectie boeken terug te vinden in Brussels Expo. Van jeugdboeken tot boeken over informatica, geen enkel onderwerp ontbrak op het Boekenfestijn. De welbekende indeling per categorie was ook dit keer van de partij en maakte het gemakkelijk om niet verloren te lopen tussen de duizenden boeken die er keurig gestapeld stonden.

Hoger lager

Toch waren er enkele verschillen met de vorige edities. De eerste indruk die we kregen na onze gebruikelijke wandeling doorheen de verschillende rijen boeken was dat het aantal boeken lager lag en de prijzen hoger. Lag het aan de crisis? Joost mag het weten. Waar je vroeger nog gemakkelijk een boek aan 1,25€ kon vinden, was dat dit jaar minder het geval. Natuurlijk blijft 5€ voor een boek nog altijd peanuts vergeleken met de prijs die oorspronkelijk op het etiket kleefde en dus gaan we hier niet al te veel over klagen.

De algemene indruk over het boekenfestijn blijft positief. Er waren nog steeds genoeg boeken aanwezig om ons met verschillende dilemma's op te zadelen over welke boeken nu wel in het winkelmandje terechtkwamen en welke niet. CJP keerde terug met een tevreden gevoel, een volle zak en een lege portemonnee.