Dat heet dan gelukkig zijn

The Power of Happiness

The Power of Happiness

Laurence

Toegegeven, een evenement dat belooft om je in een staat van vervoering, geluk, verleiding of (on)rust te brengen, het leek te mooi om waar te zijn. Met een gezonde dosis scepsis (en ook wel een beetje een rothumeur) lieten we ons onderdompelen in de wereld van de feelgood filosofie. En net zoals Herman Brusselmans van de hak op de tak kan springen, zo kantelde ons slecht humeur snel om. Het moet gezegd worden: de Leuvense bibliotheek haalde alles, maar dan ook alles, uit de kast om na het evenement een verse lading positivo's de wereld in te sturen.

Swingen op de golf van de feelgoodfilosofie

Op een korte avond zijn we achtereenvolgens getrouwd, met stijl rondgereden in een limousine door de Leuvense binnenstad, gediagnosticeerd met een acuut boekentekort door Saskia De Coster herself, speeddate-gewijs opgemonterd door een koppel geluksfilosofen en ontsluierden we ten slotte het geheim voor een gelukkig leven.

The Power of Happiness deed een beetje denken aan de boekenbeurs: verschillende standjes, verscheidenheid aan acts, lezingen, optredens en vooral gratis eten in de vorm van een enorme chocoladefontein, waar we het geluk even gevonden leken te hebben (en regelmatig opnieuw opzochten).

Net zoals op de boekenbeurs waren er ook enkele bekende Vlamingen van de partij. Zo menen we zelfs even Herman Brusselmans stiekem gelachen te zien hebben. Waardoor meteen bevestigd was dat The Power of Happiness in zijn opzet geslaagd is en veel weg had van een magische glimlachfabriek. 

En je vroeg je nog af wat dat geheim voor een gelukkig leven nu juist mag inhouden? Het is simpel genoeg (maar misschien net daarom lichtelijk geniaal).

Klaar? Oke. Glimlach. Glimlach en die gelukkige gedachten dienen zich vanzelf wel aan.