Gezocht: fotografisch schrijftalent

Jouw talent

Miss Peregrine's Peculiar Inspirations

Pieter
  • 19 nov 2017

Ben jij een geboren verhalenverteller met een fotografisch talent?

Heb jij de boeken van Ransom Riggs over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine verslonden? Was je meteen fan van de verfilming door Tim Burton? Of hield je het bij de graphic novel?

Wat het ook is, nu is je kans om ook zelf deel uit te maken van het wonderlijke universum dat schrijver Ransom Riggs creëerde. 

Aan de slag

Ransom Riggs baseerde zijn bijzondere personages op oude, obscure zwartwitfoto's die hij jarenlang verzamelde. Aan jou nu om je eigen unieke talent of peculiarity te bedenken en dat treffend tot leven te brengen op een foto. 

Laat daarna je fantasie de vrije loop en beschrijf je unieke talent of verwerk het in een verhaal van maximum 3000 woorden. 

Ben je een krak in fotograferen, maar zijn je schrijfkunsten wat minder, of omgekeerd? Geen paniek. Ook als duo, waarbij iemand schrijft en de andere fotografeert, kan je deelnemen.

En winnen maar

De wedstrijd loopt nog tot 19 november (je hebt dus nog wat tijd). Op 22 december volgt de prijsuitreiking in Brugge. Er zijn zowel prijzen te winnen voor de beste foto, het beste verhaal als de beste combinatie van foto en verhaal. De avond wordt bovendien afgesloten met een vertoning van de verfilming van Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Oh, en je mag ook gerust verkleed als je eigen personage komen.

Alle details vind je hier.