Paasspecial: de beste Bijbelse games

Games voor Pasen

Valentin Hick

Ons communiefeest is alweer een tijdje geleden, maar we herinneren ons vaag dat het Bijbelverhaal bol stond van de zeesplijtende superhelden die met magische gebeden tegen de Romeinen strijden. Of iets in die stijl... toch? Hoe dan ook, één ding weten we wel zeker: de Bijbel en videogames zijn een match made in heaven. Bij wijze van paasgeschenk overlopen we la crème de la crème inzake Bijbelgames.

Super 3D Noah's Ark

Volgens de Bijbel...

...bouwde Noah een grote boot voor alle diersoorten ter voorbereiding van de grote zondvloed. Dino's stonden niet op Noah's partylist.

Volgens Super 3D Noah's Ark...

...brak er op de boot een revolutie tussen de geiten. En ze waren met veel. Heel veel. Ten einde raad begint Noah alle aggresieve geiten neer te schieten met zijn katapult. In latere levels neemt hij het ook op tegen de eindbazen Burt de beer en Carl de kameel. Gelukkig kan de speler de katapult upgraden om bijvoorbeeld kokosnoten en meloenen af te vuren, in plaats van kiezelsteentjes. Trouwens, deze Bijbelse FPS kwam in 1995 enkel uit voor de Super Nintendo, maar kan sinds kort ook in jouw browser gespeeld worden. Godzijdank!

Super 3D Noah's Ark

The You Testament

Volgens de Bijbel...

...trok Jezus samen met zijn 12 BFF's door het land om het volk morele lessen bij te brengen over naastenliefde.

Volgens The You Testament...

trok een agressieve creep genaamd Jezus samen met zijn 12 BFF's door het land om mensen in elkaar te slaan. Al vrij snel legt hij je uit dat hij de moleculaire structuur van zijn lichaam kan veranderen om te zweven. Dat verklaart alvast hoe zijn lichaam later als brood dient. Hij leert de speler ook hoe je zwaarden kan tevoorschijn toveren, hoe je de tijd kan vertragen, en hoe je iemand's geest kan binnendringen. Dit vechtspel is een extreem eigenaardige interpretatie van de Bijbel die zelfs onze dronken pastoor niet had kunnen verzinnen.

The You Testament

En het ergste? Er bestaat reeds een vervolg, The Making of a Prophet, gebaseerd op het leven van Mohammed. Want hoe zou dit mogelijks bij iemand in het verkeerde keelgat kunnen schieten?

King James Bible

Volgens de Bijbel...

...is de Bijbel een must-read voor iedereen. Hoe of waar je dat doet maakt niet uit.

Volgens King James Bible...

...is de originele baksteen-Gameboy daar ideaal voor. Als je e-books lezen op het retinascherm van jouw iPad niet hardcore genoeg vindt, zal je misschien jouw gading vinden bij dit spel. Enfin, "spel" is een groot woord. Technisch gezien bevat de cartridge geen spatje gameplay, enkel de 1200 pagina's van de Bijbel.

Maar wie wil de Bijbel lezen op een groen monochroom scherm van 160 op 144 pixels (lees: 1/86 van een iPhone) die elke 6 uur 4 AA-batterijen leegzuigt? Blijkbaar toch een paar mensen, want het spel kost vandaag de dag 350 euro op ebay. Jezus Maria!

King James Bible

Sunday Funday

Volgens de Bijbel... 

...moet je elke zondagochtend naar de kerk voor de godsdienstles.

Volgens Sunday Funday...

...wil iedereen je onderweg naar de kerk VERMOORDEN! Die verdomde atheïsten! Gewapend met je skateboard moet je de gevaren op straat en in de riolen trotseren. Slangen, clowns, loodgieters, de maffia, ... ze zitten blijkbaar allemaal in een complot om jouw katholieke ziel te veroveren. Gelukkig kan je je verdedigen door te slaan, of door bommen te gooien op jouw vijanden. Ja, bommen. In een christelijk spel. 

We zijn... sprakeloos.

Sunday Funday

Kan je maar niet genoeg krijgen van Bijbelse games? Geen paniek: er bestaat ook een Facebookspel gebaseerd op het leven van Jezus, en zelfs een spel genaamd Jesus in Space. We vrezen dat christelijke gamedevelopers een beetje gestoord zijn. Desondanks: vrolijk Pasen iedereen!