Helden met een hoek af

Free Comic Book Day 2014

Pieter

Op 4 mei scoor je tijdens Free Comic Book Day in Vlaamse en Nederlandse stripwinkels gratis strips. Omdat iedereen zijn 15 minutes of fame verdient, plaatst BILL vijf striphelden uit de marge in de spotlights.

Martha Johansson

AKA?  No-Girl

Een tienermeisje gezegend met telepathische krachten die haar bitter weinig opleverden. Terroristen wisten haar te kidnappen en haar brein van haar lichaam te scheiden. Gelukkig kon ze ontsnappen en sindsdien is ze lid van de X-Men. Op een rol in een filmversie moet No-Girl echter niet hopen: de rol van hersenen in een bokaal lijkt ons een iets te grote uitdaging om in te vullen.

Japheth

AKA? Maggott

Toen de dokter zijn ernstige buikpijn linkte aan kanker, vluchtte de jonge Japheth de woestijn in. Om zijn familie de financiële kater te besparen. Triest, maar het wordt nog erger: bleek dat zijn verteringsstelsel gemuteerd was. In plaats van gewone darmen, beschikt Japheth over twee enorme slakken die in zijn buikholte leven. Niet bepaald het type superkracht waarmee je vrienden maakt.

Danny The Street 

Zijn naam dekt de lading volledig: de flamboyante Danny is een levende straat die zich vrij over de planeet kan verplaatsen. Als klap op de vuurpijl is hij bovendien een mannelijke straat met een passie voor travestie. We verzinnen dit niet.

Angelo Espinosa

AKA? Skin

Hoewel Angelo een stoute jongen was – zijn speciale gave kwam plots naar boven tijdens een gewapende overval – hebben we met hem te doen. Hij beschikt namelijk over een paar kilogram extra huid. Enkel door zich diep te concentreren kan hij er normaal uitzien: in stressvolle situaties lijkt hij dan weer op een gesmolten kaars.

Floyd Belkin

AKA? Arm-Fall-Off Boy

Hij deed meermaals auditie, maar Floyd Belkin behaalde nooit een plaats in de rangen van enig superheldenteam. Blijkbaar was er geen nood aan een man die van zijn armen slagwapens kan maken. Ook zijn zenuwen speelden hem parten: wanneer Floyd onder druk komt te staan, durft hij al eens letterlijk uit elkaar te vallen.

Op de website van Free Comic Book Day vind je de lijst met deelnemende winkels en wat er te rapen valt.