Miss Peregrine's graphic novel

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Jolien

Een boek dat verfilmd wordt? Dat betekent plots een nieuwe stoet lezers in de boekhandel. Zo zal het ook gegaan zijn met Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Maar naast het boek is er ook een graphic novel. 

 Boekcover

Een zuiver beeldverhaal

Miss Peregrine's Home For Peculiar Children: na het boek en de film, de graphic novel. 

De nieuwe Tim Burton-film is momenteel overal. Geen tijd om eerst nog snel even dat boek te lezen? Er is ook de graphic novel. Al in 2013, lang voor de filmaankondiging, verscheen de graphic novel gebaseerd op het boek van Ransom Riggs. De auteur is verzamelaar van oude foto's met een serieuze hoek af. Het zijn vooral afbeeldingen van kinderen. De kwetsbaarheid en de griezelige sfeer brengen een zweem horror met zich mee die doet denken aan de intro van American Horror Story. Rond de foto's bedacht de auteur een verhaal. Cassandra Jean, de auteur van de graphic novel, maakte dus in principe een beeldverhaal van een beeldverhaal. 

Dat net Cassandra zich aan dit project toewijdde, lijkt geen toeval. Ze houdt wel van young adult en het romantische horrorgenre. Zo illustreerde ze ook voor The Mortal Instruments en maakte ze een manga voor het verhaal van Beautiful Creatures

Boek vs. film vs. graphic novel

De graphic novel is gebaseerd op het boek en volgt dus ook dezelfde verhaallijn. Voor de film werd er dan weer behoorlijk aan het verhaal gesleuteld. Entertainment weet je wel. Zonder het te beseffen, zat ik in de 3D-vertoning. De skeletjes huppelden vrolijk mijn kant uit en plots zat ik middenin een WO 2-bombardement.

De film bevat naast al het 3D-geweld ook enkele scènes die sprookjesachtig en imposant zijn. Echt griezelig wordt het niet, het griezelige zit hem vooral in de stijl. Die is, zoals we van Burton gewoon zijn, subliem. Daarom is de film dan ook een perfecte aanvulling op het boek en de graphic novel.


Een vat vol Halloween-inspiratie

Herfst betekent ook... Halloween. Inspiratie nodig? De personages uit Miss Peregrine's Home for Peculiar Children helpen je op weg. Ideeën genoeg voor je halloweenoutfit:

Emma

  • Neem nu Emma, vederlicht en laat ons het maar zeggen, de ster van de film. Jacob, het hoofdpersonage probeert Emma bij te houden met een touw. Laat je een avond aan een leiband begeleiden of zoek uzelf een slachtoffer. Emma draagt ook enorme loden schoenen om haar voeten op de grond te houden. Al is dat misschien geen aanrader voor jouw DIY-outfit.

  • Geen tijd of zin in een complete make-over? Met kleine accenten kan je ook al indruk maken: stijlvolle lange handschoenen bijvoorbeeld. Olive kan met haar handen vuur maken en draagt handschoenen om niet álles in vuur en vlam te zetten. 

  • De Peculiars worden opgejaagd door Wights. Gemuteerde peculiars met witreflecterende ogen. Met wit geverfde oogleden en een grijns zullen mensen zich een hoedje schrikken bij jouw verschijning.