Theoria tipt: november

De 3 tips van boekhandel Theoria

Kortrijk

Nathalie

Dringend nood aan nieuwe muziek en boeken, maar totaal geen inspiratie? BILL en boekhandel Theoria snellen je te hulp. Wij proeven de nieuwe releases voor en presenteren het allerbeste van deze maand. 

Graphic novel: De Terugkeer van de Wespendief – Aimée De Jongh 

Het Theoriateam: "Dit is het langverwachte debuut van Aimée De Jongh (1988). Onze Noorderburen kennen haar al van de grappige krantenstrip Snippers die in Metro verschijnt. In De Terugkeer van de Wespendief graaft de jonge tekenares dieper. Haar stijl verraadt invloeden van haar animatie-opleiding en Mangastrips."

Samengevat: Simon Antonisse is een boekhandelaar die in crisistijd wordt gedwongen zijn winkel te sluiten. Het noodlot slaat toe als hij tijdens een autorit getuige is van een zelfmoord. Dit slaat bij hem in als een bom. Herinneringen uit zijn jeugd dringen zich steeds meer aan hem op en Simons leven verandert langzaam in een stormachtige droom. Net op dat moment komt hij Regina tegen, een jong meisje dat hem rust en liefde geeft. Maar wie is die Regina eigenlijk?

Zelfs graphic novels hebben tegenwoordig een trailer: 

 


Plaatje: Latituds del Cavall - Condor Gruppe

"Een debuutplaat, maar geen nieuwkomers. Deze Antwerpse muzikanten hebben immers al Creature With the Atom Brain, Mauro & The Grooms en Flying Horseman op hun CV staan. Ze delen een passie voor Italiaanse 70’s soundtracks en Latituds del Cavall is daar het bewijs van. Psychedelische spaghettiwesternrock komt het dichtst in de buurt. Hoe dat klinkt? Denk Ennio Morricone en opwindende surf grooves. Een stemmig plaatje van een fijn gezelschap!"

 


Boek: De Cirkel - Dave Eggers

"De Cirkel is een intelligente en spannende roman. Het nieuwste werk van Dave Eggers is hyperactueel en roept vragen op over ons geheugen, geschiedenis, privacy en democratie. Zijn er grenzen aan onze kennis van de wereld?"

Samengevat: Mae Holland is een jonge vrouw die carrière maakt bij De Cirkel, het hipste computerbedrijf van Amerika. Hun topproduct is TruYou: een digitale identiteit en paswoord waarmee je je overal kan aanmelden, betalen of dingen opzoeken. Voor een nieuw project zal Mae volledig transparant door het leven gaan. Dankzij de camera rond haar hals kan iedereen haar via een stream volgen. Zo wordt ze plots een van de meest invloedrijke mensen van De Cirkel.

Meer tips nodig? Spring dan binnen in boekhandel Theoria in de Onze Lieve Vrouwestraat 22 in Kortrijk. Je kan er ook koffie drinken, studeren en plaatjes draaien.