Theoria tipt: oktober

De 3 tips van boekhandel Theoria

Kortrijk

Nathalie

Dringend nood aan nieuwe muziek en boeken, maar totaal geen inspiratie? BILL en boekhandel Theoria snellen je te hulp. Wij proeven de nieuwe releases voor en presenteren het allerbeste van deze maand. 

Plaatje: Our Love - Caribou

Het Theoriateam: "Caribou aka de Canadees Dan Snaith brengt zijn vijfde album uit. Hij combineert elektronische muziek met indierock en jazz. Poppy met wobbelende bassen. De timide kracht van Caribou werkt enorm aanstekelijk. Het ideale plaatje om druilerige herfstdagen van een streepje zon te voorzien."


Graphic Novel: Junker -  Simon Spruyt

"JUNKER, van Stripvoswinnaar Simon Spruyt, is een meesterlijk eigenzinnige en grafisch verrassende kijk op het begin van De Groote Oorlog."

"Begin twintigste eeuw, in Pruisen. Twee broers gaan samen naar een strenge kadettenschool. Ludwig laat het allemaal wat gebeuren, maar Oswald is de plichtsbewuste soldaat. Tot hij een brief van hun moeder vindt, waarin staat dat ze enkel kinderen kreeg om haar liefdeloze huwelijk te redden. Oswald wordt een rebel with a cause: keizer Wilhelm II wordt zijn ultieme vijand en het symbool van alles wat misloopt in zijn leven. Hij beeldt zich zelfs in dat hij de keizer tijdens de schietoefeningen in zijn vizier heeft." 

 

 

Boek: Schrijver  - Karl Ove Knausgard

"Schrijver is het vijfde deel van de zesdelige autobiografische reeks Mijn strijd. Je kan elk deel echter afzonderlijk lezen. Knausgard is één van de meest interessante en populaire schrijvers van dit moment. Een echte aanrader!"

"Op negentienjarige leeftijd verhuist Karl Ove naar Bergen. Vol ambitie en toekomstdromen begint hij aan de schrijversacademie. Zelfkritiek en schaamte blijven hem achtervolgen. Hoewel hij verschillende intense liefdes beleeft en hechte vriendschappen opbouwt, zorgen zijn destructieve keuzes bij hem voor angst en existentiële crises. Toch houden zijn diepe wens om te schrijven en de liefde voor de paar mensen die dicht bij hem staan hem gaande." 

 

Meer tips nodig? Spring dan binnen in boekhandel Theoria in de Onze Lieve Vrouwestraat 22 in Kortrijk. Je kan er ook koffie drinken, studeren en plaatjes draaien.