5 Belgische Instagram-accounts voor architectuurliefhebbers

5 Belgische Instagram-accounts voor architectuurliefhebbers

Gaan jouw haren rechtop staan van een architecturaal hoogstaand gebouw? Kan je uren naar filmpjes kijken op YouTube waar je in huizen kan binnenkijken? Je bent niet alleen. Deze 5 Instagram-accounts zullen je zeker plezieren wanneer je door je nieuwsoverzicht scrollt.

1. Steven Massart (@architectuurreportage.be)

Rolex Learning Center - Lausanne / Project by Sanaa #architecture #lausanne #switserland #sanaa #trip #ontheroad #inspiration #curves #lines #openspace

29 Likes, 0 Comments - Steven Massart (@architectuurreportage.be) on Instagram: "Rolex Learning Center - Lausanne / Project by Sanaa #architecture #lausanne #switserland #sanaa..."

Steven Massart (@architectuurreportage.be) is architectuurfotograaf. Hij houdt ervan om het potentieel van een gebouw in beeld te brengen. Door met architecten op excursie te gaan en te observeren welke details en materialen hun aandacht trekken, weet hij de juiste elementen in de verf te zetten. Zijn foto's scheppen een ruimtelijkheid waarin hij het waargebeurde verhaal van het gebouw verweeft.

2. Compagnie-O (@compagnie_o)

Changing room entrance Top Sport School, Antwerp #topsportschool #antwerp #belgium #architecture #school #sportcomplex #architecturephotography #tiles #changingroom #green #pink #compagnieo #cieo photo by: @tvdvphotography

45 Likes, 1 Comments - Compagnie-O architects (@compagnie_o) on Instagram: "Changing room entrance Top Sport School, Antwerp #topsportschool #antwerp #belgium #architecture..."

Compagnie-O (@compagnie_o) is een architectencompagnie die zijn oorsprong vond in Gent. Wat begon als een samenwerking tussen Joke Vermeulen en Francis Catteeuw, groeide al snel uit tot een team met een diverse educatieve en professionele achtergrond. Een mix van verschillende leeftijden en nationaliteiten. De compagnie is er niet op uit om een herkenbare stijl te ontwikkelen, maar om veelzijdig werk te leveren. Hun Instagram-account bruist van architecturale parels en ontwerpen.

3. Toerist Modernist (@toeristmodernist)

The holy grail tbh. Crazy times call for crazy measures, and so I cycled way further than I normally would to see this beauty IRL: #woninghaegens by #huibhoste #belgianmodernism #1930s

346 Likes, 24 Comments - Gerlin (@toeristmodernist) on Instagram: "The holy grail tbh. Crazy times call for crazy measures, and so I cycled way further than I..."

Gerlin Heestermans is de vrouw achter (@toeristmodernist) waarmee ze maandelijks tours organiseert langs modernistische gebouwen en huizen. Blijf je graag op de hoogte van de tours van Gerlin? Dan kan je je inschrijven op haar nieuwsbrief.

4. Ugly Belgian Houses (@uglybelgianhouses)

What the flying duck. Pic by @diogofalmeida

Ugly Belgian Houses shared a photo on Instagram: "What the flying duck. Pic by @diogofalmeida" * See 1,595 photos and videos on their profile.

Architectuur kan niet altijd hoogstaand zijn. Dat het Belgische landschap her en der gesierd wordt met afgrijselijke huizen, viel ook Hannes Coudenys op. Zo werd het account @uglybelgianhouses geboren. Een feed waar ongelukkig geplaatste ramen, penisvormige brievenbussen en asymmetrische gevels voorop worden geplaatst. Het concept is zo succesvol gebleken, dat het intussen in boekvorm werd uitgegeven. Zeker een 'follow' waard dus!

5. Axel Vervoordt (@axelvervoordt)

Our booth at Brafa

Axel Vervoordt shared a post on Instagram: "Our booth at Brafa" * Follow their account to see 1,104 posts.

Een naam die niet kan ontbreken aan het lijstje: Axel Vervoordt (@axelvervoordt) is een Belgisch interieurontwerper, antiek- en kunsthandelaar die naam maakte tot in Hollywood met klanten als Kanye West & Kim Kardashian, Robert De Niro, Bill Gates, Sting en Calvin Klein.

Op zijn eenentwintigste al kocht hij met geleend geld van zijn vader het smalste straatje van Antwerpen De Vlaeykensgang op en redde het van de vernieling door het volledig te restaureren.

Vervoordt staat bekend om zijn minimalistische stijl in combinatie met warme materialen als hout en steen. Zijn Instagram is een mix van kunst, interieur en zonsondergangen in pastel. Wil je meer van zijn werk zien? Dan kan je ook het account van zijn bedrijf volgen: (@axelvervoordt_co).