5 Poëtische Instagram-accounts die je moet volgen

5 Poëtische Instagram-accounts die je moet volgen

Hoewel Instagram vooral draait rond vierkante foto's en video's, begint ook poëzie er meer en meer een plaats op te eisen. Heb jij al plaats gemaakt voor enkele versregels tussen jouw nieuwsoverzicht? Deze vijf Belgische Instagram-accounts maken jouw Instagram nét dat tikkeltje meer literair.

1. Pen papier (@pen.papier)

Instagram post by @pen.papier * Apr 25, 2018 at 8:48am UTC

9 Likes, 0 Comments - @pen.papier on Instagram

Dylan Van de Wouwer AKA @pen.papier heeft niet meer nodig dan pen en papier om zijn gedachten op een poëtische manier met de wereld te delen. Zijn gedichten zijn kort maar krachtig en vaak voorzien van een smaakvolle woordmop.

Brandon (@mijn_poeziekes)

Bakje oploskoffie -Brandon #poezie #poëzie #poet #poem #poetry #mijnpoeziekes #schrijversvaninstagram #writersofinstagram #bakjeoploskoffie

71 Likes, 0 Comments (@mijn_poeziekes) on Instagram: "Bakje oploskoffie -Brandon #poezie #poëzie #poet #poem #poetry #mijnpoeziekes..."

Meer dan zijn voornaam, weten we niet. Wat we wel weten, is dat Brandon, beter bekend als @mijn_poeziekes, Instagram tot nu toe al met 270 gedichten verblijdde. De jongeman typt met typewriter font gedichten met vaak een actuele knipoog neer. Hoewel hij met momenten de humor durft op te zoeken, laat hij ook bij zichzelf binnenkijken en snijdt hij meermaals het onderwerp 'liefde' aan. Brandon speelt met woorden als geen ander. Een echte aanrader, dus.

3. Didalmi (@didalmi)

@didalmi's bio zegt het zelf. Dichter bij het nieuws. Hij dicht over de actualiteit en hij heeft het onder meer over de quarantaine ten gevolge van de Coronacrisis, de besparingen op cultuursubsidies en de situatie in Syrië. Goed dus om je actualiteitskennis te onderhouden én poëzie een kans te geven.

4. Siel Verhanneman (@sielvhm)

Siel Verhanneman's Instagram profile post

385 Likes, 17 Comments - Siel Verhanneman (@sielvhm) on Instagram

Siel Verhanneman (@sielvhm) bracht vier jaar geleden haar eerste dichtbundel 'Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd' uit. Daarna volgde er nog één en intussen schreef ze ook al een roman: 'Of iedereen gaat dood'. Aan de hand van rake teksten over angst, verdriet, liefde en rouw leert ze haar lezers praten over de dood. Ook op haar Instagram deelt ze haar mooie teksten, die velen een hart onder de riem steken.

5. Swipe poëzie (@swipe_poëzie)

Swipe voor poëzie! #margodeweerdt #jente_loheli_writing #poezie #illustratie #samenwerken #samenwerking

37 Likes, 0 Comments - Swipe poëzie (@swipe_poezie) on Instagram: "Swipe voor poëzie! #margodeweerdt #jente_loheli_writing #poezie #illustratie #samenwerken..."

Ben je niet zo thuis in de dichtwereld en vind je een gedicht lezen eigenlijk helemààl niet eenvoudig? Dan is (@swipe_poëzie) er om het je toch een kans te doen geven. In een paar keer swipen, lees je vlot een gedicht met bijbehorende illustraties. Dat is eens wat anders dan swipen op Tinder!

P.S: indien het bij jou ook kriebelt om aan Instagram-poëzie te doen, kan je je eigen swipe-gedicht doorsturen naar @floortjedebacker of @silke_groffy