Begin je reis door Japanse anime met deze films en reeksen

Begin je reis door Japanse anime met deze films en reeksen

Anime is een verzamelnaam voor animatiefilms die gemaakt zijn in Japan, of op zijn minst aan het land gerelateerd zijn. Ze vinden hun oorsprong meestal in Mangastrips, waarbij het verhaal vaak draait rond een ontdekkingstocht. Wij gaan met jou op tocht langs de grootste animeklassiekers.

Ik hoor je al denken: animatie, dat moet wel iets kinderachtigs zijn! Maar niet is minder waar. In de Japanse anime wordt er een onderscheid gemaakt in leeftijdscategorieën. Kodomomuke is voor jonge kinderen tot 12 jaar. Shounen is voor jongens tot 18 jaar. Shoujo voor meisjes tot hun achttiende en Seinen en Josei zijn categorieën voor volwassen mannen en vrouwen. Dit kan je helpen wanneer je zelf op zoek gaat naar meer animeseries. Maar eerst: de anime’s die je moet gezien hebben!

Naruto

In deze klassieker gaat de hyperactieve, puberende ninja Naruto op zoek naar erkenning. Hij droomt ervan om Hokage, ofwel leider, en dus de sterkste ninja van het dorp te worden. Naruto behoort tot de top drie van de bekendste anime’s. Alle negen seizoenen zijn te zien op Netflix.

One Piece

Deze animeserie die begon in 1999, is gebaseerd op de gelijknamige manga’s van Eiichiro Oda. Het volgt de avonturen van Monkey D. Luffy en zijn piratenploeg, op zoek naar de grootste schat ooit achtergelaten door een piraat: de beroemde mysterieschat ‘One Piece’, verstopt door de legendarische piraat Gold Roger.

Dragon Ball

In deze animereeks gaat de jonge krijger Son Goku op zoek naar zeven Dragon Balls, om sterker te worden. Wanneer hij de zeven ballen heeft bemachtigt, mag hij een wens naar keuze doen. Onderweg maakt hij vrienden en vijanden en traint hij zichzelf om de sterkste krijger ooit te worden.

Dit was de eerste Japanse reeks waarbij men tijdens het dubben de oorspronkelijke Japanse soundtrack heeft behouden, door de Engelse acteurs die te laten inzingen.

Spirited Away

Spirited Away ofwel Sen to Chihiro no kamikakushi, vertelt het verhaal van Chihiro: een meisje dat tot haar groot ongenoegen, samen met haar ouders naar het Japanse platteland verhuist. Op weg naar huis neemt haar vader de verkeerde afslag. Haar ouders besluiten de auto te stoppen en de buurt te verkennen.

Ze stuiten op een verlaten pretpark met een eigen stadje. Wanneer ze lekker eten ruiken, stappen ze een restaurant binnen dat leeg blijkt te zijn. Chihiro weigert te eten en trekt het pretpark in.

Daar ontmoet ze Haku, een jongen die waarschuwt dat zij en haar ouders in gevaar zijn. Wanneer Chihiro terugloopt naar het restaurant, ziet ze dat haar ouders in varkens zijn veranderd. Het pretpark blijkt een stad te zijn die bewoond wordt door demonen, geesten en boze goden.

Spirited Away puilt uit van de levenslessen en schoonheid. Regisseur en schrijver Hayao Miyazaki won hiermee een Oscar voor Best Animated Feature. Je kan hem bekijken op Netflix.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Broers Edward en Alphonse Elric gaan op zoek naar de Steen der Wijzen in de hoop hun lichamen te herstellen, die beschadigd raakten wanneer ze via hun alchemistische vaardigheden hun moeder weer tot leven probeerden te wekken. Maar Edward en Alphonse zijn niet de enigen die op zoek zijn naar de Steen…

Deze speurtocht is ook nagespeeld in een live action film te zien op Netflix.

Veel succes op je tocht!