Deze 5 Belgische fotografen verdienen jouw follow op Instagram

Deze 5 Belgische fotografen verdienen jouw follow op Instagram

Ons Belgenland bruist van het audiovisueel talent, en welk platform is beter dan Instagram om dat talent te ontdekken? Zet influencers aan de kant en tover je feed om tot een virtuele foto-expositie met deze vijf spraakmakende Belgische fotografen.

1. Yaqine Hamzaoui (@yaqine.raw)

🔥🔥🔥

Yaqine Hamzaoui shared a post on Instagram: "🔥🔥🔥" * Follow their account to see 697 posts.

De Brusselse Yaqine (@yaqine.raw) is een echte must follow. Met haar foto's brengt ze rijzende muzieksterren van eigen bodem in beeld zoals Glints, Martha Daro en Ashley Morgan. Dat doet ze in combinatie met dromerige kleuren en lichteffecten. Kan je feed wel wat meer kleur gebruiken? En heb je zin om en passant wat nieuwe artiesten te ontdekken om je afspeellijst mee aan te vullen? Dan moet je niet verder zoeken!

2. Daniil Lavrovski (@d_lavrovski)

Daniil (@d_lavrovski) werd geboren in Kaliningrad, Rusland, en verhuisde toen hij vijf was naar België. Zijn werk is een mix tussen documentaire- en portretfotografie. In 2016 werd hij uitgeroepen tot beste nightlife fotograaf op de Red Bull Elektropedia Awards. Daarnaast belichaamt hij 1/2 van het creatieve duo Studio Dada, naast Davy Denduyver. Zijn Instagrampagina vormt een mix van zeemzoete kleuren, rauwe zwartwit foto's, stad en natuur. Voor ieder wat wils, dus.

3. Anton Fayle (@antonfayle)

Kamiel. For the we turn ages series. #antonfayle

308 Likes, 6 Comments - anton fayle (@antonfayle) on Instagram: "Kamiel. For the we turn ages series. #antonfayle"

Anton's (@antonfayle) Instagram-account is een bron aan analoge parels. Naast zijn werk voor het modemerk SAM, is zijn reeks 'we turn ages' een echte aanrader. Hiermee wil hij de duistere kanten die tieners met zich meedragen in de kijker zetten: sombere eenzaamheid, een zekere leegte en zoveel onzekerheden; dingen die we allen herkennen, maar niet per se erkennen. Met deze reeks wilt hij aantonen dat dit niet enkel negatief hoeft te zijn, maar misschien ook wel een positieve kant heeft.

4. Olympe Tits (@olympe.tits)

Olympe (@olympe.tits) werd geboren in Marseille en woont in het Brusselse. Naast fotografe is ze ook freelance danseres/dansleerkracht en maakt ze theater. In haar fotografisch werk staat de jonge, vrouwelijke danseres centraal. Ze zoekt naar contrasten en tegengestelden: een spel van aantrekken en afstoten. De danseressen nemen oncomfortabele posities aan als een vorm van expressie en taal. Via deze foto's vertelt Olympe haar eigen verhaal als fragiele danseres.

5. Jolien De Buyser (@jolien_de_buyser)

Jolien (@jolien_de_buyser) staat bekend om haar macabere, groteske foto's die veel aan de verbeelding overlaten. Ze experimenteert graag met nieuwe technieken, en is zowel in analoge als digitale fotografie thuis. Naast fotograferen, tekent en schrijft ze ook. Daarom gaat ze steeds op zoek naar het juiste verhaal om te vertellen. Zo maakte ze een reeks over haar nachtmerries en dromen, die ze documenteerde, tekende en fotografeerde.