Hou je lachspieren in vorm: 6 humoristische podcasts

Hou je lachspieren in vorm: 6 humoristische podcasts

Van alle dingen die op je to do list staan, mag je vooral niet vergeten te lachen vandaag. En dat mag wel eens met wat anders dan een serie of een Youtube-video. Wij gingen voor jou op zoek naar 6 humoristische podcasts van eigen bodem.

1. Palaver

Palaver

Gentse stand-up comedian Edouard De Prez palavert elke week met gasten over het leven, de wereld en allerlei andere shit. Hoofdzakelijk ongeïnformeerde meningen over dingen die eigenlijk de moeite niet zijn om te bespreken. Elke maandag een nieuwe aflevering! Twee extra afleveringen per maand op Patreon: https://www.patreon.com/palaver

Palaver is een podcast gemaakt door de Gentse comedian Edouard De Prez die intussen al drie jaar aan de gang is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je alle afleveringen in één dag zal uitluisteren. Al werkt zijn podcast, ik geef het eerlijk toe, wel verslavend. Elke week palavert Edouard met gasten over het leven, de wereld en de actualiteit die daarin een grote rol speelt. Met gasten als Iwein Segers en William Boeva en onderwerpen als De Grote Niet-Corona-Quiz is het absoluut lachen geblazen. Daarnaast is het zalig om anderhalf uur naar het Gents accent van De Prez te luisteren.

2. Moules de Geek

Een podcast door Lieven Scheire en Xander De Rycke. De gedachte alleen al doet je lachspieren in een kramp schieten, toch? In Moules de Geek bespreken ze hun nerdy interesses, waarbij ze vaak de maker van een bepaald technologisch snufje uitnodigen. Zo nodigen ze onder andere Katrien De Graeve van Microsoft uit. Zij bouwde een apparaat dat ondertitels voorleest voor Wouter, die geen woordbeelden kan herkennen, maar wel graag Engelstalige series wilt kijken met ondertitels. Mega interessant en grappig dus!

3. Fokcast

Fokcast

Listen to Fokcast with ninety-nine episodes, free! No signup or install needed. FOKCAST 231: Nele Needs A Holliday met William Boeva!. FOKCAST 230: Soe Nsuki haar Sims personage treedt nog wel op!.

In de Fokcast nodigt host Fokke Van der Meulen gasten uit in de kelder van het befaamde comedycafé The Joker in Antwerpen. Klinkt luguber, maar dat is het niet. Samen met zijn gasten gaat hij een gesprek aan van drie kwartier over de meest banale dingen. Zo laat hij Soe Nsuki vertellen over haar Sims personage dat nog wel optreedt tijdens de Coronacrisis. Hoewel hij zelf zegt zijn gasten te laten zeuren, is er ook ruimte voor onder andere filmtips van Jens Dendoncker en een gesprek over poëzie en de film Joker. Voor ieder wat wils, dus.

4. De Mini Patcast

yespatrick

published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on published on

Patrick Freeman Jones maakt met De Mini Patcast ruimte voor sketches, satire en parodiën in de podcastwereld. Elke mini-aflevering brengt hij een andere soort humor aan bod. Misschien steek je hier dus wel enkele moppen op om door te vertellen tijdens een familiefeest? Who knows!

5. De Niet Zo Serieuze Sprookjes

‎De Niet Zo Serieuze Sprookjes op Apple Podcasts

Wereldkampioen improvisatie Jeron Dewulf verzint wekelijks op vrijdag voor een live publiek een niet zo serieus sprookje. Ideaal voor het slapengaan. Wereldkampioen improvisatie Jeron Dewulf verzint wekelijks op vrijdag voor een live publiek een niet zo serieus sprookje. Ideaal voor het slapengaan. Hilarisch, spannend, ontroerend en goed zot en nog veel meer.

Een ideale podcast voor het slapengaan. De geïmproviseerde sprookjes van Jeron Dewulf zorgen voor nostalgie met een twist. Je kent deze man met gezellige stem misschien nog wel van het TV-programma Foute Vrienden. Ik hoor je denken: geïmproviseerde sprookjes? Dat kan toch op niets trekken? Wel als je wereldkampioen improvisatie bent. Daarbovenop wordt hij wekelijks bijgestaan door een gast. Slaapwel hé, mannen!

6. Mij Gedacht

Mij Gedacht

Een podcast over een Vlaamse reeks.

Dat er al te vaak heruitzendingen zijn geweest van FC De Kampioenen? Daar zijn de drie makers van deze podcast het absoluut niet mee eens. In de reeks Mij Gedacht ontleden ze telkens een aflevering van de befaamde Vlaamse serie. De podcastreeks is zo populair, dat ze zelfs een fanshop hebben opgericht. Mijn gedacht!