Leer jezelf een nieuwe kunstvorm aan via Youtube

Leer jezelf een nieuwe kunstvorm aan via Youtube

Zin om jezelf iets creatiefs aan te leren, maar geen idee waar te beginnen? Gelukkig heb je een gratis leerschool op je computer staan: Youtube. Er zijn tientallen kanalen die staan te popelen om jou verliefd te doen worden op een nieuwe kunstvorm. Wij zetten er enkele op een rij.

Channel your inner Da Vinci

Tom McPherson post elke zaterdag een tutorial op zijn Circle Line Art School om van jou een ware tekenaar te maken. Zijn specialiteit is architecturaal perspectieftekenen, maar er verschijnen daarnaast ook regelmatig landschappen, gezichten, 3D-letters en optische illusies op zijn pagina.

Channel your inner Leibovitz

Het Youtube channel The Art of Photography van Ted Forbes dompelt je volledig onder in de wereld van fotografie. Zo geeft hij niet enkel mee hoe een goede foto eruit moet zien, hij leert je ook hoe je een compositie maakt, laat je bekende fotografen ontmoeten en brengt je wat geschiedenis bij over deze kunstvorm. Kortom: bij Ted Forbes zit je goed, zowel voor tips & tricks als achtergrondinformatie.

Channel your inner Pessoa

De 22-jarige Shaelin vormt met haar kanaal ShaelinWrites een goede tool voor beginnende schrijvers. Shaelin is afgestudeerd in het Creatief Schrijven en schrijft al sinds haar achtste. Haar kanaal puilt uit van de schrijftips rond kortverhalen, kladversies maken en voor wie echt ambitieus is: hoe je aan een roman moet beginnen.

Challenge your inner Beyoncé

Zin om je stembanden aan een zangtraining te onderwerpen? Ook daar heeft Youtube de nodige kanalen voor! SuperiorSinging geeft je stap voor stap instructies om een beter resultaat te bekomen. Zo leren ze je onder andere hoe je de juiste toon leert te zoeken, hoe je beter aan hoge noten geraakt en hoe je in kopstem moet zingen.

Challenge your inner Shakira

Genoeg stilgezeten? DANCE TUTORIALS schaaft jouw hiphop-moves bij en leert je choreografieën uit bekende videoclips. Daarnaast geven ze je ook mee hoe je het meest indruk maakt in tha club. Begin je Toosie Slide maar al te oefenen!