Volg dit romantisch theaterstuk via Whatsapp

Volg dit romantisch theaterstuk via Whatsapp

Theatercollectief SKaGeN zocht en vond met ‘WatchApp #2’ een nieuwe manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. In dit unieke format wordt het fysieke podium vervangen door het virtuele podium. Als vervolg op de eerste editie waar het publiek via WhatsApp de zinderende, online liefdesrelatie van Emmi en Leo konden volgen, gaat SKaGeN nu een stapje verder: de personages krijgen gezichten en je zult ze ook ‘live’ kunnen tegenkomen, als je dat wil.

In deel 2 ontmoeten Emmi en Leo elkaar verschillende keren en daar kan het publiek op alle mogelijke manieren bij zijn. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, daar verrassen we jullie graag mee. Maar ook als ze niet samen zijn, trekken Emmi & Leo alle registers van de moderne communicatie open. De voorstelling gaat van start op 18 november 2020 en vanaf dan kan je maar liefst drie weken het leven volgen van deze verliefde tortelduifjes.

Skagen 2 nieuw

Waar ging de eerste editie ook weer over?

Emmi Vermander en Leo Leike hadden een zinderende liefdesaffaire – via WhatsApp: een liefde die uitsluitend gebaseerd was op de woorden die ze elkaar stuurden, want ze hadden elkaar nooit ontmoet. Toen dat eindelijk toch ging gebeuren, liep het mis en het contact werd verbroken.

Nu, bijna twee jaar later, keert Leo terug uit Boston en krijgt hij een bericht van Emmi in zijn WhatsApp. Beiden blijken nog altijd verslaafd te zijn aan elkaar en een werkelijke ontmoeting is nu onvermijdelijk. Eindelijk.

Skagen

Virtueel theater?

SKaGeN blijft in dit alles trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van de intimiteit tussen twee personages zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt hun berichten ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon.