5 dingen die we hebben geleerd op Comic Con Brussels 2017

Comic Con Brussels

Claudia

Dat er op Comic Con heel wat eigenaardigs te zien en te beleven valt, hoeven we jullie vast niet meer te vertellen. Dit heeft BILL-reporter Claudia geleerd: 

1. Cosplay kan ook goedkoop

Tijdens het panelgesprek Cosplay on a budget vertelt cosplayer Tasha dat goedkoop cosplaykledij of -props maken heel gemakkelijk kan met spullen die je al in huis hebt liggen. Zo gebruikte ze zelf al voor enkele van haar kostuums en wapens een badmat, kinderspeelgoed, een bakplaat en een frisbee.

2. Oude mannen zijn badass  

Als je Acteur Dirk Benedict (ook wel bekend als Face uit The A-team of luitenant Starbuck in Battlestar Galactica) een sigaar aanbiedt, nadat hij de dag ervoor vertelde dat hij er zin in had, steekt hij deze zonder schaamte binnen in de hal op en gaat hij pas naar buiten wanneer de crew hem erop wijst dat binnen roken verboden is en het brandalarm er wel eens door zou kunnen afgaan. Wat een badass!

3. Geeks zijn cool 

Youtuber Farod heeft geen pickup lines moeten gebruiken om zijn vriendin te versieren, volgens hem hebben zijn geeky karakter en interesses al het werk gedaan. In tegenstelling tot het beeld dat sommige mensen hebben over geeks, zegt hij dat het in 2017 cool is om een geek te zijn. Goed nieuws dus voor de geeks onder ons!

4. Je kan schilderen met koffie

Om prachtige schilderijen te maken heb je niet persé verf nodig, dat bewees de Zweedse artieste die onder de naam Kotte gaat. Voor haar schilderwerken gebruikt ze niets meer dan koffie. Hieronder enkele van haar werken:

5. Zo houden Stormtroopers het hoofd koel

De Star Wars Stormtrooper-cosplaykostuums bevatten een afkoelingssysteem in de helm: door een ventilatiesysteem met twee kleine blazertjes kan er frisse lucht in de helm circuleren, zodat er genoeg zuurstof binnenkomt en het tegelijk lekker koel blijft.