8800 in een ander licht

Alexander Stragier

Roeselare

Nathalie Hoes

Het is een interactieve tentoonstelling waarbij jouw eigen bewegingen licht en geluid geven aan zwart-wit beelden van Roeselare.

  • De Directeurswoning
  • 11 feb tot 08 maa 2015
Google maps
location

Ben jij van Roeselare? De moeite om eens binnen te stappen in De Directeurswoning en je stad op een heel andere manier te ervaren. Visueel artiest Alexander Stragier tilt stilstaande beelden van Roeselare naar een nieuw niveau. En voor één keer mag je de kunstwerken wél aanraken.  

Alexander Stragier werd vorig jaar op zijn achttiende al verkozen tot cultureel ambassadeur van Roeselare. Ondertussen is hij aan het werk als projection mapping-kunstenaar. Wablieft? Check hier ons interview met Alexander voor de nodige tekst en uitleg.

Alexanders hometown loopt als een rode draad door zijn werk en dat is niet anders in '8800 in een ander licht'. Het is een interactieve tentoonstelling waarbij jouw eigen bewegingen licht en geluid geven aan zwart-wit beelden van Roeselare. Zo sta je letterlijk midden in een audiovisueel kunstwerk. 

Op hetzelfde moment kan je Today is death bekijken, een installatie die stilstaat bij de oorlogswaanzin. Ook Deus Ex Machina'-1, het eindwerk Audiovisuele Vorming van Alexander Stragier, staat tentoongesteld. 

De expo loopt van 112 tot 8/3 in De Directeurswoning en kan je elke dag bezoeken van 14u tot 18u. Opgelet: van 19/2 tot 23/2 is het gebouw even gesloten. Alle info vind je hier