9 kunstenaars krijgen carte blanche in de Hasseltse straten

Motif festival

Hasselt

Jana
  • 05 mei tot 07 jul 2017

Vanaf 5 mei strijkt Motif neer in Hasselt en wordt de Limburgse hoofdstad met de mantel der patronen bedekt. Negen gerenommeerde kunstenaars worden uitgenodigd om Hasselt wat meer kleur en vorm te geven. Van muren en banners tot koffiebekers, ze mogen overal hun creaties op loslaten.

Street art in de stad 

Constant komen we in aanraking met patronen zonder het te beseffen. We zijn zo druk bezig met andere dingen, dat we onze omgeving aan ons laten voorbij gaan. Daar wil Motif festival verandering in brengen door bewust nieuwe patronen te creëren die zo doorheen de stad verspreid worden, dat ze niet meer te negeren zijn.

"Kunst naar de straat brengen op een laagdrempelige manier is ons doel."

Hasselt is de ideale stad voor een patronenfestival. De stad zet zich al meerdere jaren in op street art en grafische kunst. Nu laten ze negen kunstenaars los op de stad en hopen ze zo kunst naar de straat te brengen op een laagdrempelige manier.

Internationale kunst

De gekozen artiesten komen uit België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben allemaal een eigen stijl en visie en krijgen een voor een de kans om het blanke canvas van Hasselt kleur en vorm te geven.

 

It's on! @supermundane at work for #motifhasselt 📷 by @razzi

Een bericht gedeeld door Motif Hasselt (@motifhasselt) op 27 Apr 2017 om 3:32 PDT

Artistieke duizendpoot Rob Lowe, misschien beter gekend als Supermundane, uit het Verenigd Koninkrijk is al begonnen aan zijn kunstwerk op de Schiervellaan. Nieuwsgierig? Bekijk het Instagramaccount van Motif om de nieuwtjes te volgen.

Wil je weten welke andere artiesten hun creatieve kunnen zullen loslaten op Hasselt? Ontdek het hier