Artefact 2016 in hogere sferen

Up in the Air richt je blik naar boven

STUK Kunstencentrum

Stijn
Google maps
location

In februari brengt het Leuvense festival Artefact je volledig in de wolken. Met Up in the Air wordt dit jaar het volledige luchtruim onder handen genomen. Liefst 33 exposities bespreken en bekijken het firmament telkens weer op een andere manier.

Ief Spincemaille

Artefact speelt met de tentoonstellingen in op de uitdagingen van de samenleving. Dit jaar vormt "de lucht" het onderwerp. Terwijl we soms, zoekend naar een antwoord, onze blik naar boven richten, vormt diezelfde omgeving tegelijkertijd de basis voor discussies over drones en luchtvaartregulering. 

Van drones tot glazen wolken

Vlieg mee met een spionerende valk,  staar naar de lucht op twee tegenover elkaar liggende plaatsen, luister een vliegtuig af terwijl het boven je hoofd passeert, of aanschouw hoe een tornado zich vormt.

Of wat dacht je van een tien kilometer lange meetlat op het strand? Of misschien wel wolken die in glas gevangen zijn? Of een liefdesverhaal via drones in een Big Brother-samenleving? Op Artefact heb je het allemaal maar uit te kiezen.

Nebula Series

 Zit je toch nog met een 't-zegt-me-allemaal-niks-gevoel? Hé, het is oké. Met optredens van Amatorski, Shapednoise en Kiss The Anus Of A Black Cat heb je geen reden meer om te plooien.

 

Artefact 2016: Up in the Air loopt van 9 tot 21 februari in STUK Kunstencentrum, Leuven.